Andronescu: "Spiru Haret" nu mai are voie sa faca invatamant la distanta

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 15:51
3867 citiri
Andronescu: "Spiru Haret" nu mai are voie sa faca invatamant la distanta

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat miercuri ca Universitatea "Spiru Haret" nu mai are voie sa faca invatamant la distanta si daca institutia va continua sa refuze sa aplice legea si va continua inscrierile va fi scoasa in afara legii.

Social democrata a spus ca oficial nu exista informatii ca universitatea face in continuare inscrieri la specializarile neacreditate, dar ministerul Educatiei va efectua un nou control dupa inceperea noului an universitar, potrivit Realitatea.net.

Ministrul Educatiei a vorbit la chat-ul de la Realitatea si despre noua lege a invatamantului si a precizat ca aceasta pune accentul pe competente.

"In conformitate cu noua lege, 60% dintre discipline, din continutul lor reprezinta trunchiul comun, restul de 20% ramane la decizia scolii in functie de optiunea parintilor si elevilor, iar 20% reprezinta curriculumul la decizia locala.

Pana in luna noiembrie pe site-ul ministerului vom publica modele pentru evaluarile, dupa noua lege, de la clasa a VIII-a, pentru ca profesorii si elevii sa aiba timp sa se pregateasca", a declarat ministrul de resort.

Ecaterina Andronescu a mai anuntat ca dreptul de a numi directorul cu delegatie a fost transferat catre inspectoratele scolare doar temporar, prin ordin de ministru, si tot prin ordin de ministru s-a ridicat din cauza ca s-a abuzat de el. Ministrul a sustinut de asemenea ca nu a primit un ultimatum in cazul ordinului privind numirea directorilor in scoli.

Scoala meditatiilor

"Noi am incercat sa gasim o formula alternativa pentru problema meditatiilor. Elevii pot ramane in scoala dupa terminarea orelor si sub supravegherea profesorilor sa isi pregateasca orele pentru a doua zi.

In felul acest am putea gasi o forma pentru a-i plati pe profesori pentru acesta forma de meditare, pentru ca meditatiile de acasa au discreditat profesorii", a precizat ministrul Educatiei.

Ministrul Educatiei a mai spus ca in cazul in care Educatia ar fi primit resurse financiare mai mari, atunci profesorii ar fi avut salarii mai mari si ar fi renuntat la meditatiile de acasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Ecaterina Andronescu Spiru Haret, #refuza dreptul invatamant distanta , #ministrul Educatiei