Directoarea de la Sincai povesteste cum Andronescu a ignorat "dezastrul" din invatamant si i-a criticat pe profesori

Sambata, 23 Februarie 2019, ora 18:40
6687 citiri
Directoarea de la Sincai povesteste cum Andronescu a ignorat "dezastrul" din invatamant si i-a criticat pe profesori
Foto: Guvernul Romaniei (Arhiva)

Directoarea Colegiului National "Gheorghe Sincai", Silvia Musatoiu, scrie intr-o postare pe Facebook cum a decurs intalnirea pe care mai multi directori de licee, scoli si gradinite au avut-o cu ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu.

Politicianul PSD ar fi evitat discutiile privind dotarea cu tablete, ghiozdane pentru toti copiii, cu "adidasi si costume de trening" sau containerele pentru toaletele de la sat, in schimb ar fi criticat activitatea profesorilor si a directorilor de scoli.

"Cred ca ar fi fost acelasi lucru daca noi, muritorii de rand, directorii, am fi inceput sedinta singuri, iar doamna ministru ar fi venit doar la sectiunea raspunsuri, fara sa asculte si intrebarile", povesteste Silvia Musatoiu.

Directoarea de la Sincai a refuzat la inceputul acestui an sa semneze un contract de achizitii-publice impus de Primaria Sectorului 1 si a intrat in conflict cu administratia locala.

"Dezastrul, adica realitatea"

Silvia Musatoiu arata ca mai multi colegi ai sai au expus Ecaterinei Andronescu, timp de doua ore, care este situatia in scoli, "dezastrul, adica realitatea".

"Au vorbit multi, fara a repeta ce-au spus ceilalti, si, desigur, au pus intrebari, asteptand raspunsuri...la acele intrebari, nu la altele, nepuse sau nerelevante", povesteste Musatoiu.

Directoarea spune ca ministrul si-a exprimat intentia ca la o urmatoare intalnire sa discute "chiar problemele de fond" ale invatamantului.

"Am ascultat, o sala intreaga, cu tensiunea crescand, cum noi n-am facut ce trebuia, de la noi cam pleaca totul: sunt probleme cu parintii sau elevii violenti pentru ca tot noi am fost dascalii lor (acum ne considera profesori!), vom avea doar 25 de zile de concediu pentru ca oricum nu putem face mai multe (din cauza haosului creat de minister cu calendarele suprapuse ale activitatilor cu examenele si cu mobilitatea personalului didactic) si pentru ca directorii nu fac parte din personalul didactic de predare (adica noi avem obligatie de catedra si facem ore, dar suntem cam nedidactici...) . "

"Si DA, ii sustin pe magistrati!"

Silvia Musatoiu mai povesteste si o alta intrebare, relevanta in contextul in care a intampinat probleme cu administratia locala cand a refuzat sa semneze contractul de achiztii publice impus de Primaria Sectorului 4. In acest caz, modificarea contractului de management administrativ-financiar dintre scoli si primarie a fost facuta de edilul Daniel Baluta.

"Am capatat insa un raspuns valoros, la o intrebare care n-a mai putut fi ocolita.

Intrebarea: Daca un primar considera "oportun" ca directorii scolilor din raza lui de actiune sa aiba 40 de zile de concediu si modifica prin HCL actul normativ care stabileste doar 25, va considera legala aceasta modificare?.

Raspuns: Primarul nu poate sa modifice prevederile unui act normativ.

Multumesc, doamna ministru, mi-ati luat o piatra de pe inima! Si DA, ii sustin pe magistrati!"

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ecaterina Andronescu intalnire directori, #SIlvia Musatoiu Sincai , #ministrul Educatiei