E oficial: Scoala incepe cu o saptamana mai tarziu, pe 17 septembrie (Video)

Sambata, 01 Septembrie 2012, ora 13:57
5462 citiri
E oficial: Scoala incepe cu o saptamana mai tarziu, pe 17 septembrie (Video)
Foto: B1 Tv

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat sambata oficial ca anul scolar va incepe pe 17 septembrie, cu o saptamana mai tarziu decat era programat.

"Ramane inca o saptamana pentru scoli sa finalizeze pregatirea infrastructurii scolare si a sistemului de invatamant. In mod deosebit spun ca aceste pegatiri trebuie facute pentru clasa pregatitoare, care este pentru prima data obligatorie in sistemul de invatamant", a declarat ministrul.

De asemenea, Ecaterina Andronescu a precizat ca decizia de a amana debutul anului scolar a fost luata dupa ce parintii au facut mai multe cereri in acest sens.

In urmatoarea sedinta de guvern se vor aloca fonduri suplimentare pentru scolile care au urgente, a asigurat Andronescu.

Este vorba despre 25 de milioane de lei pentru scolile care au "urgente majore", fondurile urmand sa fie aprobate miercuri.

Andronescu a precizat ca alocarea sumei a fost deja aprobata de Ministerul Finantelor si "va trece" la sedinta de guvern de miercuri (5 septembrie - n.red.).

Printre unitatile de invatamant la care ar urma sa ajunga bani in urma acestui demers se numara, potrivit ministrului Educatiei, o gradinita din Intorsura Buzaului, scoala din Jirov - Mehedinti si liceul din Babadag, acesta din urma avand acoperisul distrus dupa o furtuna.

Sambata dimineata, la inceputul sedintei de guvern, premierul Ponta a propus ca scoala sa inceapa pe 17 septembrie.

Pana la aceste precizari, anul scolar ar fi trebuit sa inceapa, potrivit calendarului aprobat de MECTS, la 10 septembrie, cu primul semestru programat pana in 21 decembrie.

In saptamana 29 octombrie - 4 noiembrie 2012, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar vor fi in vacanta.

Urmatoarea vacanta, cea de iarna, este programata in perioada 22 decembrie - 13 ianuarie.

Al doilea semestru debuteaza pe 14 ianuarie si se va incheia pe 21 iunie, fiind intrerupt de vacanta de primavara, in perioada 6 aprilie - 21 aprilie.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#inceput an scolar Ecaterina Andronescu, #an scolar 17 septembrie, #an scolar 2012 , #ministrul Educatiei
Comentarii
Poza sanziana
sanziana
rank 5
Anul asta nu mai solicita nimeni diplome de doctori?