Ecaterina Andronescu: Bacalaureatul ar putea fi modificat, din toamna (Video)

Marti, 03 Iulie 2012, ora 15:36
4106 citiri
Ecaterina Andronescu: Bacalaureatul ar putea fi modificat, din toamna (Video)
Foto: Arhiva

Noul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marti, la preluarea portofoliului, ca preocuparile ministerului in aceasta perioada sunt legate de finalizarea examenului de Bacalaureat, pregatirea clasei pregatitoare, precum si a examenelor de titularizare.

Ecaterina Andronescu a afirmat ca examenul de Bacalaureat este unul foarte serios si se incearca sa se afle exact gradul de pregatire a elevilor. "Cred ca suntem deficitari la capitolul date statistice si vom face o evaluare amanuntita pentru a clarifica subiectul", a spus noul ministru al Educatiei, facand referire la participarea redusa la Bacalaureat.

Ministrul Educatiei nu exclude posibilitatea ca incepand de anul viitor Bacalaureatul sa suporte anumite modificari, dupa ce se vor analiza situatiile obtinute la examen in ultimii doi ani. "Vom face o analiza pe situatiile de anul trecut si de anul acesta, o solutie rapida este posibila", a precizat Andronescu.

Aceasta a afirmat ca sistemul de supraveghere la examene va fi mentinut. "Nu cred ca putem renunta pana cand nu vom avea speranta ca vom avea un examen corect supravegheat", a spus aceasta.

Andronescu a mai spus ca isi propune sa creasca autonomia scolilor, in sensul ca acestea "sa isi elaboreze propriul regulament de organizare si functionare si sa stabileasca criterii si principii".

Aceasta sustine ca "scoala nu este un turn de fildes, este o institutie a comunitatii", facand referire la o mai buna colaborare intre parinti si scoala.

In ceea ce priveste organizarea concursurilor pentru inspectorii scolari, Ecaterina Andronescu a spus ca la examene isi doreste sa participe profesionisti.

Liviu Pop, cel care a asigurat interimatul la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, incepand cu data de 15 mai, a declarat ca va prezenta raportul de 45 de zile de activitate si si-a exprimat convingerea ca se vor recupera "intarzierile majore in ceea ce inseamna aplicarea Legii Educatiei". "Ultimii trei ani de zile au creat multe probleme in sistemul de invatamant", a spus Liviu Pop.

Ecaterina Andronescu este la al treilea mandat de ministru al Educatiei, primul fiind in timpul guvernarii Nastase, iar cel de-al doilea in timpul guvernarii PSD-PDL. Liviu Pop ramane ministru delegat pentru dialog social.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#ministru Educatie Ecaterina Andronescu, #Ministerul Educatiei bacalaureat clasa pregatitoare , #ministrul Educatiei