Ecaterina Andronescu, propusa de Ponta la Educatie: Daca e incompatibila, o schimb (Video)

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 15:11
4691 citiri
Ecaterina Andronescu, propusa de Ponta la Educatie: Daca e incompatibila, o schimb (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a propus-o pe Ecaterina Andronescu pentru functia de ministru al Educatiei, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bruxelles.

Fostul ministru al Educatiei este alegerea premierului pentru locul ce va ramane liber dupa ce actualului ministru interimar al Educatiei, Liviu Pop, ii va expira mandatul.

"In aceasta seara, ma voi intoarce in Romania si atunci voi raspunde la probleme de politica interna. Singurul lucru pe care il pot spune este ca voi intocmi toate documentele necesare pentru numirea Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educatiei, pentru ca in aceasta seara expira interimatul asigurat de Liviu Pop", a declarat Victor Ponta.

Acesta a mai spus ca, daca Ecaterina Andronescu va fi declarata incompatibila, ea va fi schimbata din functie.

"Aveam mai multe optiuni pentru Ministerul Educatiei, dar am preferat sa o nominalizez pe Ecaterina Andronescu. Inca nu s-a dat decizia de incompatibilitate in cazul doamnei Andronescu. Daca va fi declarata incompatibila va fi retrasa", a completat Victor Ponta.

Andronescu, despre numirea sa la Educatiei: Am expertiza, nu ma dau in laturi

Ecaterina Andronescu a evitat vineri sa spuna daca va fi numita in functia de ministru al Educatiei, dar a precizat ca "niciodata nu se da in laturi".

"Este dreptul premierului de a decide si in ceea ce ma priveste sunt un om care are expertiza necesara si niciodata nu ma dau in laturi cand am ceva de spus, adica am si curajul de a ma exprima in legatura cu un subiect sau altul", a declarat Andronescu, intrebata daca va prelua mandatul de ministru al Educatiei.

Viceliderul social-democrat nu a dorit sa ofere informatii privind discutiile cu premierul Victor Ponta. "Eu va rog sa il lasati pe domnul prim-ministru sa ia decizia cea mai potrivita", a declarat ea.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat vineri ca isi va depune mandatul in cursul zilei. Interimatul acestuia expira sambata.

Andronescu, incompatibila: N-am fost in viata mea raufacator

Ecaterina Andronescu a mai ocupat functia de ministru al Educatiei in perioada 2000-2003, in timpul guvernarii Adrian Nastase.

Presedintele PSD Bucuresti, Ecaterina Andronescu, a fost gasita incompatibila, in luna aprilie, pentru faptul ca a ocupat in acelasi timp pozitia de rector si de senator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ecaterina Andronescu propusa Ministerul Educatiei, #Andronescu propunere Victor Ponta, #Andronescu Ministerul Educatiei , #ministrul Educatiei