Plagiator dovedit, actualmente consilier la Educatie: Eram tanar si inocent, aveam 46 de ani

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 13:44
9464 citiri
Plagiator dovedit, actualmente consilier la Educatie: Eram tanar si inocent, aveam 46 de ani
Foto: militar.infomondo.ro

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, are un consilier care preda cursuri plagiate la UMF "Carol Davila". Generalul MApN Ioan Sirbu recunoaste ca a copiat, insa da vina pe tinerete si pe decan.

Ioan Sirbu, fost comandant al Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central "Carol Davila", este consilier al ministrului Educatiei pe probleme de invatamant medical militar si sef al Catedrei de Implantologie Orala, din cadrul Facultatii de Stomatologie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila". Potrivit Adevarul, Sirbu a copiat capitole intregi in lucrarea sa "Curs practic de implantologie orala", editia 2004, dintr-un tratat al americanului Charles Babbush, numit "Dental Implants: The Art of Science".

Pasajele au fost preluate de Sirbu fara sa fie mentionata sursa sau sa fie evidentiate cu ghilimele. Singura referire la autorul original, Babbush, apare la bibliografie.

Generalul recunoaste ca a copiat, insa pune totul pe seama lipsei de experienta si a tineretii. In momentul in care si-a publicat cursul, Ioan Sirbu avea 46 de ani.

"Era o disciplina noua si nu aveam niciun instrument la dispozitie. Eram tineri, incepatori... N-am stiut ca trebuie sa citez, am inteles ca pot sa preiau din alti autori daca lucrarea are scop exclusiv didactic. Oricum, prefata este semnata de decanul de atunci al Facultatii de Stomatologie, Mihai Augustin, si nu cred ca, in inocenta mea tinereasca, m-ar fi lasat sa merg cu capul inainte, sa gresesc", a declarat generalul pentru Adevarul.

Insa lucrarea nu a avut numai scop didactic, ci a fost scoasa si la vanzare.

Generalul Sirbu si-a falsificat si CV-ul

Pe langa plagiat, Sirbu mai are probleme si cu CV-ul. El este cercetat de Comisia de Etica din UMF "Carol Davila" pentru ca si-a trecut in CV un articol cotat ISI (Institute for Scientific Information), inclus in Web of Science, care nu-i apartine. ISI este un criteriu de performanta pentru evaluarea cadrelor didactice universitare.

"A fost o greseala a mea, nu va ascund ca am rugat pe un coleg de catedra, pentru ca trebuia repede sa-mi fac un CV si acesta, din greseala, a trecut acel articol. Acum l-am modificat. Vreau sa luati in calcul ca am muncit foarte mult pentru cariera mea. Nu va ascund ca am facut o scoala profesionala si am fost si strungar la viata mea. Am si eu greselile mele. Pe unele le regret, pe altele incerc sa le indrept. Nu sunt un sfant", a declarat generalul.

CV-ul lui Sirbu este unul spectaculos. In 1990 era plutonier-major, ca mai apoi sa fie avansat din doi in doi ani pana a devenit general maior. El a incercat de sapte ori sa intre la Facultatea de Medicina Militara, in perioada 1982-1989, reusind sa devina student abia dupa 1990, dar fara examen, motivand ca a fost persecutat politic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ioan Sirbu plagiat, #Ioan Sirbu consilier Educatie, #Sirbu facultatea medicina , #ministrul Educatiei