Ancheta dupa noile acuzatii de plagiat aduse Ecaterinei Andronescu

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 19:44
6178 citiri
Ancheta dupa noile acuzatii de plagiat aduse Ecaterinei Andronescu
Foto: Romania Libera

Consiliul Stiintific si Comisia de Etica a Institutului de Fizica Materialelor de la Magurele au decis sa se reuneasca pentru a ancheta noile acuzatii de plagiat care ii sunt aduse ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu.

"Am pus in discutia Consiliului Stiintific al Institutului aceasta problema sesizata de integru.org si se va reuni si Comisia de Etica a Institutului. Probabil vom avea un punct de vedere vineri", a declarat directorul institutiei, prof.dr.Lucian Pintilie, care ocupa aceasta functie din 2008, pentru cotidianul Adevarul.

Scandalul de plagiat care o are in centrul sau pe Ecaterina Andronescu a fost declansat de site-ul Integru.org, avand ca punct de plecare un articol original publicat, in 2006, de noua angajati ai acestui institut.

Pintilie a mai spus ca autorii initiali ai lucrarii ar fi trebuit informati cu privire la preluarea ideilor din articolul original si continuarea lor pentru o eventuala descoperire in domeniul fizicii materialelor.

"Insa, in general, in cercetare, atat in Romania, cat si in strainatate, se merge pe buna-credinta a autorilor. Noi aici nu avem cum sa verificam de-a fir a par cele 200 de lucrari de cercetare care ies anual, ar trebui sa tinem blocati doi-trei oameni doar pentru asta", a mai declarat Pintilie, care inainte de a deveni directorul institutului de la Magurele, a fost la randul sau cercetator in Germania, intre 2003 si 2007, la Institutul Max Planck.

Ecaterina Andronescu este acuzata ca si-ar fi trecut numele pe 3 articole care ar fi copiat aproape in intregime un articol semnat de 9 cercetatori ai acestui institut. Cele 4 articole, publicate in perioada 2006-2007, au fost supuse expertizei unor reputati cercetatori straini, iar concluzia acestora a fost ca exista incalcari grave ale eticii academice, inclusiv plagiat, autoplagiat, precum si posibile incalcari multiple ale drepturilor de autor.

Ecaterina Andronescu, acuzata din nou de plagiat si incalcarea drepturilor de autor

Biroul de presa al Ministerului Educatiei a remis un comunicat de presa in care se prezinta diverse detalii legate de articolele incriminate si se resping toate acuzatiile de plagiat.

Ecaterina Andronescu respinge acuzatiile de plagiat

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#ancheta institut Andronescu plagiat, #ancheta Magurele plagiat Andronescu, #Ecaterina Andronescu plagiat , #plagiat