Ecaterina Andronescu, despre protestele romanilor: Nu este o imagine pozitiva, toata lumea are de pierdut

Duminica, 21 Ianuarie 2018, ora 07:14
7365 citiri
Ecaterina Andronescu, despre protestele romanilor: Nu este o imagine pozitiva, toata lumea are de pierdut

Ecaterina Andronescu, senator PSD si vicepresedinte al partidului, a declarat la Digi24 ca protestele de sambata din Bucuresti si din tara pot strica imaginea Romaniei in afara si a apreciat ca daca acrediteaza ideea ca este o tara instabila si neguvernabila, toata lumea pierde.

Revolutia generatiei noastre: 80.000 de oameni au indurat frigul si ninsoarea ca sa spuna Va vedem! (Galerie foto & Video)

Romanii au iesit la proteste in toata lumea. Cele mai graitoare imagini de la Paris, Viena, Londra, Milano si Amsterdam (Foto&Video)

Senatorul PSD a mai spus ca isi doreste o justitie independenta si nu vede "care ar fi articolele care afecteaza independenta Justitiei", referindu-se la criticile protestatarilor fata de legile Justitiei.

"Ce ma ingrijoreaza in aceste demonstratii nu e faptul ca oamenii au iesit in strada. E dreptul lor de a protesta fata de lucrurile care ii nemultumesc. Daca aceste demonstratii genereaza instabilitatea tarii, daca ele transmit un mesaj in afara ca Romania este intr-o tara neguvernabila, atunci trebuie sa isi asume responsabilitatea toti cei care poate din spate i-au indemnat sa iasa", a comentat Andronescu protestele de sambata seara, din Bucuresti si din tara.

Ea a sustinut ca unii primari au platit transportul celor care au iesit in strada.

"Pentru ca pot sa va transmit mesajele care spun ca unii primari - va dau exemplu un mesaj primit de cineva din Roman - au platit transportul celor care au iesit in strada. Daca ies pentru ca sunt nemultumiti este dreptul lor constitutional si trebuie sa ii respectam", a sustinut senatorul PSD.

Intrebata care crede ca vor fi impresiile in presa internationala cu privire la manifestatii, Ecaterina Andronescu a raspuns: "Daca aceste demonstratii acrediteaza ideea ca Romania este instabila, ca e o tara neguvernabila, toata lumea pierde. Cred ca niciun roman nu se poate bucura de o imagine nefericita care pleaca din tara spre in afara. Avem obligatia sa respectam imaginea tarii si sa nu dam senzatia ca suntem o tara neguvernabila".

Ce scrie presa externa despre mega-protestul din Bucuresti (Video)

Solicitata sa-si argumenteze pozitia, Andronescu a adaugat ca "nu este o imagine pozitiva la adresa Romaniei si de aceasta imagine, daca se transforma intr-un mesaj de instabilitate, toata lumea are de pierdut".

In cea ce priveste legile Justitiei, unul dintre motivele protestelor, ea a spus ca cele trei legi care au trecut prin Parlament sunt departe de a fi intrat in vigoare, fiind pe masa CCR, iar Codurile penale nu au fost modificate. Ea a apreciat ca protestele nu ar trebui sa influenteze in niciun fel CCR, sa nu fie o presiune.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ecaterina Andronescu proteste , #PSD