Ecaterina Andronescu, in stare de incompatibilitate

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 21:22
3943 citiri
Ecaterina Andronescu, in stare de incompatibilitate
Foto: Arhiva

Ecaterina Andronescu, presedintele interimar al PSD Bucuresti, a fost gasita in stare de incompatibilitate de catre Curtea de Apel Bucuresti, in urma unei sesizari facute de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Se pare ca Ecaterina Andronescu a detinut, in aceeasi perioada, functiile de senator, rector la Universitatea Politehnica din Bucuresi si vicepresedinte PSD, transmite B1 TV.

Premiera in Parlament: Deputatul Sergiu Andon isi pierde functia, fiind incompatibil

Decizia de marti a Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare.

ANI a stabilit, in iunie 2011, ca senatorul Ecaterina Andronescu s-a aflat in conflict de interese, deoarece in perioada in care a fost ministru al Educatiei in Guvernul Boc a fost si managerul unui proiect al UPB derulat cu fonduri UE si a incasat aproape 40.000 de lei, iar institutia a sesizat Parchetul.

Potrivit unui comunicat al ANI remis atunci Ziare.com, la data de 08.09.2008, Ecaterina Andronescu, in calitate de rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti, a semnat Decizia nr. 302, prin care a fost desemnat managerul proiectului "Pregatirea competitiva a doctoranzilor in domenii prioritare ale societatii bazate pe cunoastere".

Andronescu a incasat, in perioada octombrie 2009-aprilie 2011, in calitate de manager de proiect, suma de 39.843 Lei. Suma totala de finantare nerambursabila a proiectului s-a ridicat la 14.350.688,16 de lei (fara TVA), reprezentand 98% din valoarea eligibila a proiectului, diferenta de 2%, respectiv 292.871,19 de lei, avand ca sursa de finantare contributia beneficiarului - Universitatea Politehnica.

In perioada indeplinirii demnitatii publice de ministru al Educatiei, Cercetarii si Inovarii (intre 2008 si octombrie 2009 - n. red.), din documentele transmise de catre Directia Generala Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), nu rezulta faptul ca Ecaterina Andronescu s-a suspendat din functia de manager de proiect.

La data de 08.04.2011 senatorul PSD a fost instiintat cu privire la declansarea procedurii de evaluare, precum si cu privire la drepturile sale de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

La data de 27.05.2011, avocatul Ecaterinei Andronescu s-a prezentat la sediul Agentiei Nationale de Integritate, ocazie cu care a luat la cunostinta de faptul ca au fost identificate elemente in sensul existentei conflictului de interese, precum si de informatiile si datele cuprinse in dosarul de evaluare si a depus la dosarul cauzei punctul de vedere al persoanei evaluate.

Dupa exprimarea punctului de vedere de catre persoana evaluata, inspectorii de Integritate au considerat ca sunt elemente in sensul incalcarii de catre Ecaterina Andronescu a regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, iar ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Exaterina Andronescu incompatibilitate, #Ecaterina Andronescu gasita incompatibila, #Ecaterina Andronescu ANI , #PSD