Andronescu a gasit la "Spiru" cataloage cu 9.000 de studenti semnate de acelasi profesor

Marti, 21 Iulie 2009, ora 23:14
3629 citiri
Andronescu a gasit la "Spiru" cataloage cu 9.000 de studenti semnate de acelasi profesor
Foto: Antena3

Printre neregulile gasite la Universitatea "Spiru Haret" se numarar si cataloagele, unde sunt inregistrati peste 9.000 de studenti. Totodata, ele sunt semnate de acelasi profesor, lucru pe care ministrul Andronescu spune ca nu l-a mai intalnit in viata ei.

"Nu cred ca este o chestiune intamplatoare, pentru ca, din datele de pana azi, am primit cataloage cum eu, care lucrez in invatamantul superior de o viata, nu am mai vazut - cataloage care au peste 9.000 de studenti, toti pusi la rand, indiferent unde s-au inscris ei, la aceeasi disciplina, cataloage semnate de acelasi profesor.

Eu nu cred ca acest lucru a fost o intamplare, ci a fost o problema dirijata, in asa fel incat sa nu mai stim care si cum. Speram ca restul documentelor, pe care nu le-am vazut inca, la care oamenii nostri nu au avut inca acces, vor aduce clarificarile", a spus Andronescu, la Antena 3.

Ea spune ca reprezentantii "Spiru" nu au parut foarte bucurosi de controlul efectuat de Ministestul Eduacatiei.

"Nu ne-au intampinat cu prietenie, colegii din comisie au asteptat marti trei ore ca sa primeasca documentele pe care le cereau. Sper sa se reglementeze situatia pentru ca suntem perseverenti", a mai spus ministrul PSD.

Andronescu anuntase cu putin timp inainte ca toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret" sunt valabile pana la clarificarea situatiei, insa controlul la aceasta institutie de invatamant inainteaza foarte greu, din cauza lipsei de disponibilitate a celor de acolo.

Potrivit datelor centralizate de minister, Universitatea "Spiru Haret" a solicitat, in ultimii sapte ani, eliberarea a 147.000 de diplome, numarul documentelor cerute crescand in fiecare an, de la 5.700 in 2003, la nu mai putin de 56.000 anul acesta. Numarul diplomelor ilegale, estimat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in invatamantul Superior (ARACIS) la peste 40.000, va fi stabilit cu exactitate la finalul controlului demarat de minister la "Spiru Haret".

Andronescu a precizat, in schimb, ca Universitatea "Spiru Haret" a acordat ilegal 92 de titluri universitare de conferentiar si profesor, prin semnatura rectorului institutiei, desi era necesar avizul Consiliului National de Atestare a Titlurilor Universitare.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ecaterina Andronescu, #scandal Spiru Haret, #diplome Spiru, #cataloage studenti , #stiri Ecaterina Andronescu