Andronescu a lasat fara acreditari doua universitati

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 15:31
5132 citiri
Andronescu a lasat fara acreditari doua universitati

Ministrul Ecaterina Andronescu a invitat la dialog reprezentantii celor doua institutii care nu au mai fost incluse in lista de universitati acreditate, "Petre Andrei" din Iasi si Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti.

Ministrul a sustinut ca aceste universitati nu sunt in legalitate. Reprezentantii celor doua institutii acuza insa influente politice privind aceasta decizie.

In ceea ce priveste Universitatea "Petre Andrei", ministrul a declarat, intr-o interventie televizata la Antena 3, ca transferul de la Fundatia "Petre Andrei" la persoana juridica "Universitatea Petre Andrei" nu s-a realizat decat in mod partial, motiv pentru care institutia se afla in ilegalitate.

Cu toate acestea, reprezentantii universitatii au declarat ca au documente care atesta ca situatia universitatii s-a rezolvat si au dat asigurari ca studentii nu vor fi afectati de decizia ministerului, ce ar fi influentata politic.

In ceea ce priveste Universitatea "Spiru Haret", ministrul Ecaterina Andronescu a precizat ca institutia a cerut exculderea sa din Ordonanta de Urgenta privind universitatile acreditate, dand in judecata Ministerul.

"Este o decizie a Curtii de Apel Bucuresti obtinuta in urma faptului ca Universitatea a dat in judecata Ministerul", a declarat Andronescu. Si reprezentantii acestei institutii au negat spusele ministrului.

Problema ar putea fi rezolvata prin intrarea celor doua institutii in legalitate, sustine Andronescu, "intrand cu programele de studiu la ARACIS la evaluare", referindu-se la faptul ca Universitatea Spiru Haret a refuzat aceasta evaluare a Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior in ceea ce priveste unele din formele sale de invatamant la distanta.

Ministrul a declarat recent, pentru "Monitorul de Botosani", ca niciuna din formele de invatamant la distanta ale Universitatii ar fi acreditate.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Ecaterina Andronescu, #universitati fara acreditare, #Spiru Haret, #Petre Andrei Iasi , #stiri Ecaterina Andronescu