Andronescu: Universitatea "Spiru Haret" ar putea fi scoasa definitiv in afara legii

Luni, 13 Iulie 2009, ora 16:33
4756 citiri
Andronescu: Universitatea "Spiru Haret" ar putea fi scoasa definitiv in afara legii
Foto: Antena 3

Universitatea "Spiru Haret" va fi scoasa definitiv in afara legii daca reprezentantii institutiei de invatamant universitar nu vor accepta sa intre in legalitate, a avertizat, luni, ministrul Ecaterina Andronescu.

"Eu le-am cerut - si ramanem ferm pe pozitie - sa intre in legalitate. Universitatea are o lege de acreditare in care are specializarile pe care legea le-a considerat autorizate provizoriu sau acreditate.

O Hotarare de Guvern nu poate anula legea, dar este primul gest al ministerului fata de dorinta noastra de a intra Universitatea in legalitate si, sigur, este posibil ca daca Universitatea nu intelege ca nimeni nu este mai presus de lege, sa initiem o lege si sa intre total in ilegalitate, adica sa nu mai fie acreditata. Adica o lege care sa insemne pana la urma trimiterea spre desfiintare", a declarat Andronescu.

"Am urmarit, la aceasta discutie, intrarea in legalitate a universitatii. Astfel, am cerut ca universitatea sa organizeze admitere numai pentru programele atestate. Am mai cerut lista cadrelor didactice care au fost inaintate la gradul de conferentiar si profesor universitar numai cu probarea senatului institutiei, pentru ca acestia sa fie evaluati de Minister.

Le-am mai solicitat sa ne prezinte documentele necesare evaluarii si modificarea duratelor de studii in conformitate cu prevederile legii, modificare necesara, de pilda, la Facultatea de Drept, care trebuie sa dureze patru ani, nu trei, cum e la 'Spiru Haret' acum", a precizat Andronescu.

Reprezentanti ai Ministerului Educatiei si ai Universitatii "Spiru Haret" s-au intalnit, luni, in speranta ca vor ajunge la un consens privind acreditarea. Andronescu a spus ca a cerut conducerii sa inscrie studenti doar pentru specializarile pentru care au acreditare, sa accepte evaluarea de catre ARACIS si sa accepte durata invatamantului stabilita prin lege.

"Pana nu sunt inscrisi in Hotararea de Guvern, nu au voie sa faca inscrieri pentru ca documentul acesta este cel pe baza caruia peste trei ani de zile, cand se incheie primul ciclu, universitatea elibereaza diploma", a aratat Andronescu.

In ceea ce priveste situatia absolventilor, ministrul a precizat ca "Spiru Haret" a solicitat in acest an 56.000 de diplome pentru ciclul de licenta si 17.000 pentru master. Andronescu a sustinut insa ca se va gasi o solutie si pentru absolventii de la specializari neacreditate sau neautorizate.

Universitatea "Spiru Haret" anutase ca, tot luni, va incepe demersurile pentru chemarea in instanta a Ministerului Educatiei, dupa ce i-a fost retras, prin Hotarare de Guvern, dreptul de organizare a admiterii in anul 2009-2010, dupa cum a precizat purtatorul de cuvant al universitatii, George Nicolau.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Spiru Haret desfiintare Andronescu, #legalitate Spiru Haret desfiintare, #inscrie studenti acreditare specializare , #stiri Ecaterina Andronescu