Editorial: Scrisoare catre Pistruiatu

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 09:26
3474 citiri
Editorial: Scrisoare catre Pistruiatu

Ecaterina Andronescu a realizat ca a facut o mare prostie cand i-a pus pe scolari sa faca sport o ora de saptamana, iar cine vrea, sa aduca, optional, o hartie cum ca s-a inscris la un curs de volei.

Iar acum incearca sa o dreaga. Cea mai noua idee ivita in capsor e sa mute orele de educatie fizica sambata, toate trei. Si copiii, asa cum venea ea la scoala acum 30 de ani ca sa fie mandra ca-si trage pe ea culorile liceului si participa la competitii, sa invete din experienta inaintasilor, indragind miscarea. Fortat.

Cum isi imagineaza doamna Andronescu ca-i poate spune unui pusti de 16 ani ca el, sambata, in loc sa incerce sa combine o colega, are de venit la scoala sa se pregateasca pentru probele de rezistenta, viteza, lungime si aruncare, sa se intreaca in sporturi de echipa ca sa castige cupa aia din sticla de Turda, incrustata cu felicitari?

Iar pe profii de sport sa-i transforme intr-un fel de preoti, care lucreaza numai de inmormantari si liturghii, sa le ia sutane Adidas si sa le explice ca timpul si spatiul sunt relative.

Adica sa-si faca norma saptamanala, 18 ore, intr-o singura zi, cu toate clasele pe un singur teren. Adica cinci sute de scolari. Dar ce te faci daca ai un liceu cu clasele I - XII, trei profesori de sport si o singura sala? Le faci stadion!

Mor de ras cand ma gandesc cum o sa se petreaca lucrurile la tara. In loc sa-si ajute parintii sa pliveasca o rosie sau sa sape niste cartofi, copiii vor merge la scoala. Unii chiar in alt sat, deoarece exista comune cu un singur profesor de sport.

Unde mai pui ca doamna ministru va intra in conflict cu preotii, deoarece copiii nu vor mai veni la slujba a doua zi, din cauza febrei musculare si a faptului ca trebuie sa-si faca temele, deci ca sa-i reduca la tacere, va muta orele de religie duminica.

Si daca tot are Ecaterina Andronescu in cap o tabara de creatie, ii mai dau eu o idee. Deoarece copiii sunt burtosi, sa-i puna sa manance numai in weekend. Si-atunci, deoarece vor fi fara vlaga, sa se tina ora de sport o data pe an, sa nu le crape inima de mici. Dar si parlamentarii sunt grasuti, ia sa nu mai mearga cu avioanele, sa o taie acasa pe jos!

Eu sunt convins ca Abramburica e bine intentionata, plange cand se uita la Pistruiatu cum are el ciorapi cu dungi, dar invatamantul n-are nevoie de o grenada lacrimogena. Daca vrea sa indrepte lucrurile, sa o ia catinel, ca Adrian Nastase cu salile de sport, si sa inceapa sa le faca dusuri, cati ani i-o lua - ca asta-i problema, elevii transpira, deci sportul e o mizerie.

Alminteri, daca n-o lasa mai moale cu ideile, si insista, pana la moarte, ca Ecaterina Teodoroiu, scoala nu va avea nici o sansa sa scoata oameni din copii. Ca deocamdata, singurul sport care prinde, deoarece nimeni nu face educatie, doar ore, este chiulul, promovarea incompetentei, fuga de raspundere si drogurile.

Draga Pistruiatule, inchide tu televizorul!

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Ecaterina Andronescu sport, #ore sport sambata , #stiri Ecaterina Andronescu