Ziare.com

Agricultura romaneasca, un domeniu competitiv in 2014?

Joi, 20 Februarie 2014, ora 16:31

   

Agricultura romaneasca, un domeniu competitiv in 2014?
Medien Conferences organizeaza in data de 6 martie 2014, la Hotel InterContinental Bucuresti cea de-a sasea editie a evenimentului Romanian Agribusiness Conference, o intalnire dedicata dezbaterii pe teme de actualitate din agricultura romaneasca.

Agricultura este si in 2014 una dintre provocarile anului, atat in ceea ce priveste recolta, in crestere cu 60% in 2013, dar si in privinta profitabilitatii domeniului si a atractivitatii pentru investitori. In 2014, modificarile legislative vor continua in sensul simplificarii birocratiei in accesarea de fonduri si in strategia Politicii Agricole 2014-2021, aducand noi beneficii agricultorilor. In plus, exporturile in tarile arabe deschid noi oportunitati de business care atrag atentia asupra potentialului agricol din tara noastra.

Printre subiectele de dezbatere propuse in cadrul conferintei Romanian Agribusiness Conference se afla directiile principale de dezvoltare a agriculturii romanesti; master-planul in agricultura, ajutoarele de stat disponibile pentru agricultura din Romania; bugetul multianual, dezvoltarea filierei agroalimentare din zonele rurale, perspectivele dezvoltarii agricole bio.

Pentru cea de-a doua sesiunea a evenimentului, vor fi atinse noutatile Politicii bugetar-fiscale pentru 2014 in agricultura; solutii financiare de sprijin a agriculturii, TVA, taxarea inversa, sistemul de monitorizare si de colectare, Fondurile mutuale, microcreditrea, certificatele de depozit, Instrumente de garantare a creditelor in sectorul agricol, Creditarea in agricultura; criterii de eligibilitate bancara, Leasing-ul in agricultura; garantii necesare.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

Formatul evenimentului propune o discutie libera, generatoare de dezbateri si solutii pentru imbubatatirea procedurilor realizate in procesele agricole intre agriculotori, producatori de cereale, erbicide, pesticide si produse agro-chimice si reprezentanti ai institutiilor, reprezentanti ai bancilor, asociatilor si agentiilor din industria agricola, companiilor FMGC si distribuitorilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 794 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Salutare, va propun o oportunitate:

Euro Best Team organizeaza cursuri de Managementul Fermei si Management in Agroturism care se desfasoara in perioada 17 – 28 martie 2014, la sediul EBT din Bucuresti.

Cursul Managementul Fermei se desfasoara in perioada 17 – 21 martie 2014 si are ca obiectiv instruirea participantilor pentru deprinderea abilitatilor de infiintare, organizare, administrare si gestiune a unei unitati agricole de tip ferma. In cadrul cursului participantii invata sa elaboreze un plan de afaceri in domeniul agricol, un buget pentru nevoile fermei si cum sa obtina finantarile necesare pentru infiintarea unei ferme sau pentru dezvoltarea activitatii déjà existente.

Cursul Management in Agroturism se desfasoara in perioada 24 -28 martie 2014 si ofera un program complex de pregatire si dezvoltare de abilitati de management si coordonare a unei unitati de agroturism. In cadrul cursului, participantii invata pasii care trebuie urmati pentru infiintarea unei unitati agroturistice, cadrul legal, cum sa intreprinda o serie de activitati si servicii, amenajari ale fermei, pentru a atrage turistii in zona lor si astfel, sa genereze venituri suplimentare pentru afacerile lor. Participantii invata sa elaboreze strategii de dezvoltare si lansare pe piata concurentiala, strategii de marketing, aspecte culturale si traditionale, precum si oportunitati de dezvoltare si investitii prin proiecte finantate din bugetul de stat si al Uniunii Europene.

Cursurile au o durata de cate 5 zile, a cate 6 ore pe zi si se desfasoara la sediul EBT din str. Lt. Stefan Marinescu, nr.9, sector 6, Bucuresti.

Pentru detalii vizitati siteul: http://www.eurobestteam.ro
Madalina Nedelcu – 0726.615.538 – Director Formare

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor