Agrostar ameninta ca va "ara" asfaltul din fata Ministerului Agriculturii

Luni, 14 Iunie 2010, ora 11:06
1227 citiri
Agrostar ameninta ca va "ara" asfaltul din fata Ministerului Agriculturii

Federatia Agrostar cere interpelarea ministrului Agriculturii Mihail Dumitru cu privire la situatia dezastruoasa in care a ajuns agricultura. Fermierii ameninta ca vor iesi din nou in strada cu tractoarele, cu toate utilajele si cu toate animalele.

Tractoarele nu vor mai ara pe camp, ci vor "ara" asfaltul din fata Ministerului Agriculturii, ameninta reprezentantii sindicatului Agrostar.

"A venit momentul sa iesim in strada cu familiile, cu utilajele si cu animalele pentru a le demostra ca suntem o forta si sa le cerem sa plece. Nu avem nevoie de ei. Sunt niste impostori si niste incompetenti. Au afirmat ca agricultura nu e impozitata. Romania e singura tara din UE unde se impoziteaza si subventiile. Platim impozite si taxe si nu primim nimic", a declarat presedintele Agrostar, Niculae Stefan.

El a adaugat ca in ultimii 20 de ani guvernantii nu au fost capabili sa puna la punct strategii coerente, viabile pentru sectorul agricol, ci doar pentru grupurile de interese pe care le-au reprezentat, iar din aceasta cauza Romania a ajuns sa importe peste 70% din produsele agroalimentare si sa creeze locuri de munca in tarile de unde este adusa marfa. Reprezentantii fermierilor trag un semnal de alarma asupra situatiei fara precedent in care au ajuns agricultorii.

"Trecem printr-un moment de rascruce, avand in vedere ca din acest an toate formele de sprijin pentru sectorul agricol au fost diminuate sau eliminate. Mi se pare o forma de sadism la adresa agricultorilor. Trebuie sa le spunem celor care guverneaza ca a venit momentul sa plece acasa, ca nu mai avem nevoie de ei. Este obligatia noastra sa blocam acest dezastru care afecteaza securitatea alimentara a tarii", a conchis presedintele Agrostar.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Agrostar protest, #protest Ministerul Agriculturii Agrostar , #agricultura