Agrostar reclama Ministerul Agriculturii la UE

Luni, 19 Iulie 2010, ora 16:43
1057 citiri
Agrostar reclama Ministerul Agriculturii la UE
Foto: Agrostar

Agrostar reclama Ministerul Agriculturii la Organizatia Internationala a Muncii, pentru restructurarea facuta fara discutii cu partenerii sociali.

Agrostar avertizeaza ca restructurarile vor duce la concedieri colective si ca in acest caz trebuia sa se tina cont de Codul Muncii, care prevede dialogul cu partenerii sociali, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Este vorba despre cazul Agentiei Nationale de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie "Prof. Dr. G.K. Constantinescu" si cel al Agentiei Nationale de Consultanta Agricola.

"In aceste cazuri trebuia sa se tina cont de prevederile Legii 53/2003 Codul Muncii care potrivit art.1 (2) "se aplica si raporturilor de munca reglementate prin legi speciale", iar Codul Muncii stabileste o procedura distincta in ceea ce priveste concedierea colectiva.

De asemenea nu s-a tinut cont nici de faptul ca exista un acord colectiv in vigoare si anume" Contractul colectiv de munca la nivelul ramurii agricultura, piscicultura si pescuit pe anii 2010 - 2011" publicat in Monitorul Oficial al Romaniei partea a-5-a din 15.04.2010 care de asemenea prevede procedura concedierii colective", a declarat presedintele Agrostar, Niculae Stefan.

Agrostar acuza ca Ministerul Agriculturii nu a facut altceva decat sa simuleze discutia pe marginea Hotararii de Guvern, nedorind altceva decat sa bifeze intalnirea cu partenerii sociali si nicidecum sa discute pe marginea actului normativ aratat mentionat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#Agrostar, #Ministerul Agriculturii, #Agrostar reclama MAPDR , #agricultura