Banca Mondiala va aloca 4 miliarde de dolari pentru stabilizarea preturilor la alimente

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 16:34
1124 citiri
Banca Mondiala va aloca 4 miliarde de dolari pentru stabilizarea preturilor la alimente
Foto: Arhiva

Banca Mondiala va aloca 4 miliarde de dolari pentru a proteja fermierii, producatorii de alimente si consumatorii din tarile in curs de dezvoltare de volatilitatea preturilor la alimente.

Facilitatea oferita de Banca Mondiala va fi prima de acest gen si va imbunatati accesul fermierilor si producatorilor la fonduri de investitii, pentru a-i proteja de volatilitatea preturilor produselor agricole, se arata intr-un comunicat al institutiei.

"Cu acest nou intrument, putem ajuta fermierii, producatorii si consumatorii sa se protejeze de cresterea preturilor, sa-si imbunatateasca pozitia de creditare si sa-si majoreze sansele de finantare", a declarat Robert Zoellick, presedintele Bancii Mondiale.

Instrumentele de management al riscului fac parte din planurile discutate de ministrii Agriculturii din tarile care fac parte din G-20, la intalnirea ce a avut loc in Paris in aceasta saptamana. De asemenea, face parte si dintr-un program in noua pasi, prezentat de Banca Mondiala in luna ianuarie, in vederea stabilizarii pietei alimentelor.

Stabilitatea preturilor este vitala pentru extinderea operatiunilor producatorilor, precum si majorarea productiei. Astfel de instrumente de manangement al riscului sunt utilizate, in principal, in tarile dezvoltate si cu greu pot fi obtinute si de producatorii sau fermierii din tarile emergente.

In afara cele 4 miliarde de dolari, Zoellick a adaugat ca se infiinta un sistem mai transparent in agricultura, care sa permita accesul public la informatii despre rezervele de cereale la nivel mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Banca Mondiala preturi alimente, #crestere preturi alimente, #crestere preturi cereale , #agricultura