Biotehnologia avanseaza in UE

Joi, 05 August 2010, ora 10:45
1785 citiri
Biotehnologia avanseaza in UE

Compania americana Dupont a primit recent din partea Uniunii Europene autorizatia de comercializare a noilor seminte din porumb rezistente la atacurile daunatorilor, dezvoltate in parteneriat cu compania Dow Agro Sciences.

In limbaj comun este vorba de seminte din porumb rezistente la atacurile daunatorilor, fara a fi nevoie de tratamentul cu insecticide, care presupune costuri suplimentare si poate avea efecte adverse.

Uniunea Europeana se alatura unui grup de noua tari care au aprobat comercializarea acestor produse obtinute prin progresul biotehnologiilor, potrivit Pioneer.

Impactul economic al acestei autorizari este important, el eliminand dezavantajul fermierilor europeni fata de cei din SUA, care folosesc aceste noi soiuri de porumb, cu efecte benefice pentru stimularea productiei.

Stirea ar putea aduce speranta si fermierilor din Romania, ce nu dispun de fonduri suficiente pentru a-si intretine culturile agricole.

De cele mai multe ori, nivelul productiei este lasat exclusiv in mainile providentei.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#seminte porumb modificat genetic, #porumb Dupont Uniunea Europeana , #agricultura