Bloomberg: Ploile din aceasta perioada ar putea salva agricultura Romaniei

Joi, 23 Mai 2013, ora 12:28
1770 citiri
Bloomberg: Ploile din aceasta perioada ar putea salva agricultura Romaniei
Foto: impactingorj.com

Lipsa precipitatiilor din ultimele saptamani a afectat deja culturile agricole din Romania, insa ploile anuntate pentru urmatoarele zile ar putea salva agricultura din tara noastra.

In Romania, al patrulea exportator de grau din Uniunea Europeana, prognoza meteo pentru urmatoarele sapte zile arata ploi care ar putea imbunatati conditiile din regiunile cel mai afectate de seceta, respectiv sud si est, potrivit Bloomberg.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, sunt posibile ploi torentiale, insotite de fulgere si vant, dar si grindina, in perioada 23-29 mai.

Meteo: Luna mai debuteaza cu maxime de 20 de grade - urmeaza seceta

Se anunta seceta in vara. Sumele pentru sisteme de irigatii se vor dubla

In anumite parti din Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat si Moldova, solul prezinta deficite de umiditate si seceta accentuata. Aceste regiuni reprezinta 78 la suta din suprafata cultivata cu grau a Romaniei si 77 la suta din cea cultivata cu porumb, potrivit unor date ale Departamentului de Agricultura al SUA.

Doar Franta, Germania si Bulgaria se afla inaintea Romaniei in topul exportatorilor de grau ai Uniunii Europene, in anul 2012, conform statisticilor UE.

Informare de vreme severa: Grindina, ploi torentiale si vijelii (Video)

In ce priveste culturile de porumb, acestea au un nivel scazut de umiditate, astfel ca in cele mai multe zone exista o seceta de la moderata pana la puternica. Productia de porumb a scazut, in 2012, pana la 5,61 de milioane de tone, dupa ce un val de caldura a redus productia.

Totodata, in ce priveste nivelul de umiditate din solul din nordul si centrul tarii, acesta va fi "satisfacator" spre optim, in unele zone.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#ploi seceta Romania, #ploi agricultura Romania, #agricultura Romania seceta , #agricultura