Cum ii convinge Dragnea pe chinezi sa investeasca in agricultura romaneasca

Sambata, 22 Martie 2014, ora 16:03
2552 citiri
Cum ii convinge Dragnea pe chinezi sa investeasca in agricultura romaneasca
Foto: Arhiva

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a invitat pe investitorii chinezi din agricultura sa vina in Romania pentru a se convinge de calitatea pamantului si a produselor autohtone, spunandu-le ca in vara, cand spera sa fie vizita, le va face cel mai bun test, si anume sa guste o rosie romaneasa si una straina.

Aflat in China, vicepremierul s-a intalnit cu cu investitorii chinezi in agricultura, organizati in Asociatia chineza pentru dezvoltare agricola in strainatate, carora le-a propus sa vina in Romania pentru a gusta din produsele agricole si a compara, astfel, calitatea legumelor si a fructelor romanesti cu cea a produselor din alte tari.

"Tot ce produce pamantul romanesc este foarte gustos, orice aliment. Trebuie sa veniti la vara in Romania si o sa va invit sa gustati o rosie romanesca si rosii aduse din alte tari si sa faceti dumneavoastra singuri diferenta", le-a spus Dragnea investitorilor chinezi.

El a explicat ulterior jurnalistilor ca oficialii romani trebuie sa se lupte pentru a scoate in evidenta calitatea superioara a produselor agricole autohtone si a atrage, astfel, investitii.

"Am spus un mare adevar pe care trebuie sa-l constientizam cu totii si sa ne batem pentru asta. Stim ca pamantul din Romania este curat, sanatos si foarte gustos. O rosie care e crescuta in Romania este mai gustoasa decat orice rosie crescuta oriunde in lume. Si cel mai bun test, cel mai bun argument pentru a convinge orice firma straina sa investeasca in agricultura din Romania, sa investeasca pentru a produce alimente, este sa guste o rosie. Eu am facut asta de multe ori, de-a lungul anilor, cu toate delegatiile straine care veneau la mine, in Teleorman, si nu a existat cineva care sa nu constate acest lucru", a spus Dragnea.

El a reluat si ideea de le oferi investitorilor chinezi sa guste produse agricole romanesti.

Vinurile romanesti, in China. Dragnea vrea taxe mai mici pentru producatorii locali

"Cand ei vor veni la vara - si sper sa vina - o sa fac exact ce le-am spus: o sa le pun pe masa o rosie romaneasca si sapte, opt rosii din alte tari, un ardei romanesc, un castravete, chiar si fructe, ca sa vada ce poate sa produca pamantul asta bogat pe care-l avem in tara", a explicat Dragnea.

El i-a asigurat pe investitorii chinezi ca Romania are un potential agricol foarte mare, o clima favorabila, suficiene surse de apa, specialisti in agricultura si personal muncitor, transmitand, ulterior, ca acestia sunt interesati sa investeasca in silozuri si in capacitati de procesare a produselor agricole.

Vicepremierul Liviu Dragnea se afla, in perioada 20-26 martie, in vizita de lucru in China, el fiind si coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea indeplinirii angajamentelor asumate de Romania cu ocazia Reuniunii, la Bucuresti, in 26 noiembrie 2013, a sefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze si statelor Europei Centrale si de Est. Comitetul a fost infiintat in decembrie 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Dragnea chinezi agricultura romaneasca, #Dragnea investitii China, #China investitii agricultura Romania , #agricultura
Comentarii