Ziare.com

Productia de porumb din acest an va fi cu 60% mai mica fata de nivelul anului trecut

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 20:11

   

Productia de porumb din acest an va fi cu 60% mai mica fata de nivelul anului trecut
Productia de porumb din acest an va fi cu 60% mai mica fata de nivelul anului trecut, estimarile aratand ca in acest an vor fi pierderi importante la floarea soarelui si la porumb, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

"Inca nu as vrea sa ma pronunt pentru ca deocamdata sunt doar estimari si nu as vrea sa dam cifre inainte de a finaliza recoltarea pentru ca asta ar influenta cu adevarat preturile. Recoltatul se va finaliza insa in cateva saptamani", a spus Constantin.

In ceea ce priveste productia de grau, ministrul Agriculturii a precizat ca in acest an s-au recoltat 4,99 milioane de tone, desi media ultimilor trei an a fost 5,3 milioane tone. "Nu putem compara cu 2011, cand a fost un an de exceptie si productia a fost mult mai mare", a adaugat Constantin.

In 2011, Romania a obtinut o productie de porumb de 11,666 milioane tone, de pe o suprafata de 2,613 milioane hectare, situandu-se pe primul loc din Uniunea Europeana (UE), dupa suprafata cultivata si pe locul doi la productie, dupa Franta.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Ministerul Agriculturii a anuntat ca suprafata totala afectata de seceta in acest an a fost de peste 3,7 milioane hectare, din care culturile de primavara au reprezentat 1,7 milioane de hectare.Culturile cele mai afectate de seceta sunt porumbul, cu 81,2% din totalul suprafetei cu culturi de primavara afectate de seceta si floarea-soarelui cu 45,8%.

Potrivit Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), pierderile inregistrate din cauza secetei la productia de cereale din Romania se ridica in acest an la 2,5-3 miliarde de euro, productia medie la hectar fiind in scadere in acest an la floarea soarelui cu 50%, iar la porumb cu 80%, comparativ cu anul 2011.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1579 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ponta e ciclop ...

el se bazeaza pe numerele mari ! de ce nu ati facut titlu" Productia de porumb din acest an va fi 40% din nivelul anului trecut" - Ponta e angost si-l suspectez de lepra si mitocanie infantila. El este un carnat necopt, o fasole chioara, un analfabet (de la a la z e ok, dar de la eficienta la dificienta). e un boiant in arhistructura, de la insolenta la demntza ! e numai in imputernicirea sa insasi ca va ajunge la brugsel si pe toate firmamentele acolo va sta scris "heil ponta" ! ponta este ca-n balantza - daca e normal, il ucid cu mana mea !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor