Ziare.com

Romania, pe ultimul loc la randamentul productiei de grau si porumb din UE

de Teodora Bodeanu
Vineri, 29 Martie 2013, ora 13:06

   

Romania, pe ultimul loc la randamentul productiei de grau si porumb din UE
Romania s-a aflat pe ultimul loc din Uniunea Europeana din punctul de vedere al randamentului obtinut la productia de grau si porumb, in 2012, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Anul trecut, Romania s-a situat pe locul cinci in randul statelor membre atat din punct de vedere al suprafetei cultivate cu grau, cat si al productiei, in timp ce, in cazul porumbului, a fost pe primul loc dupa suprafata cultivata si pe locul trei dupa productie, dupa Franta si Italia, se arata intr-un raport al INS.

In 2012, Romania a inregistrat o scadere a productiei agricole vegetale la toate culturile, cu exceptia sfeclei de zahar.

Din punct de vedere al suprafetei cultivate cu floarea soarelu, o cultura cu traditie pe plan local, Romania s-a situat pe primul loc in randul statelor membre. Productia realizata a clasat tara noastra pe locul doi dupa Franta, ca urmare a randamentului mai mic cu 18,1% fata de randamentul mediu al Uniunii Europene.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In ceea ce priveste suprafata cultivata cu cartofi, Romania s-a situat pe locul trei, dupa Polonia si Germania, si pe locul sapte la productie (dupa Germania, Polonia, Franta, Olanda, Regatul Unit si Belgia) din cauza randamentului inferior, care a reprezentat numai 36,3% din randamentul mediu al Uniunii Europene.

Productia de sfecla de zahar a crescut cu 12 la suta in 2012, fata de anul anterior, datorita cresterii suprafetei cultivate cu 47,7 procente, desi randamentul la hectar a scazut cu 24%.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 717 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Inseamna ca avem productie BIO!

Fara atatea chimicale si ingrasaminte!

 

Lasa ca vin inundatiile

ca sa poata explica Ponta si Constantin productia medievala din agricultura.

 

ponta,constantin si marin escu...

...Oleee...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor