Rosiile de Poiana Mare ar putea deveni brand national

Luni, 17 Februarie 2014, ora 11:18
3029 citiri
Rosiile de Poiana Mare ar putea deveni brand national
Foto: Arhiva

Rosiile de Poiana Mare din judetul Dolj ar putea deveni brand national. De renumele legumicultorilor din zona au auzit si reprezentantii marilor magazine. Primarul din localitate vrea sa inregistreze marca la OSIM. Pana atunci, gradinarii muncesc de zor in solarii pentru a scoate legumele pe piata la sfarsitul lunii mai.

Claudiu Macau este gradinar de 14 ani, de cand s-a mutat cu sotia in Poiana Mare, judetul Dolj. Are 12 solarii si munceste tot timpul, chiar si, iarna pentru a iesi cu prima recolta pe piata la sfarsitul lunii mai. Este unul dintre putinii legumicultori care are deja contract cu un hipermarket din Craiova, potrivit Digi24.

"Cum au trecut sarbatorile de iarna, deja am inceput cu salata, varza, avem de lucru non-stop, cu serele, cu rasadnitele. Avem contracte cu hipermarketurile, marfa ne este luata de acasa, ambalata in ladite speciale", spune Claudiu Macau.

Ernestie Banghea nu isi aminteste cand a avut ultima clipa libera. Cat e ziua de lunga sta numai in solarii. Tot ce produce vinde pe piata locala sau in Timisoara. Micul fermier declara razboi produselor de import.

Citeste mai multe despre Rosiile de Poiana Mare ar putea deveni marca inregistrata pe Digi24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#rosii Poiana Mare, #rosii Poiana Mare marca inregistrata, #rosii Poiana Mare brand national , #agricultura