Seful FAO: Sunt foarte impresionat de Romania, economia este plina de viata

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 22:07
3127 citiri
Seful FAO: Sunt foarte impresionat de Romania, economia este plina de viata
Foto: un.org

Directorul general al Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO), Jose Graziano da Silva, a declarat ca este foarte impresionat de Romania. Potrivit oficialului, nu doar cifrele economice au contribuit la aceasta impresie.

"Sunt foarte impresionat de aceasta tara. Nu numai de cifrele economice, nu numai acestea m-au impresionat. Ministerul a marcat faptul ca dupa 20 de ani s-a obtinut o balanta pozitiva in raportul dintre export si import. Acesta contribuie la o crestere care este de 5,6-5,8% din PIB.

Nu este o cifra pe care o intalnim curent in lume si mai ales in aceasta regiune. Este vorba despre o performanta demna de remarcat. Trebuie sa spun ca, personal, am avut ocazia sa umblu prin oras. In aceasta dimineata am vazut cat de plina de viata este economia", a spus seful FAO, intr-o conferinta de presa dedicata inchiderii celei de-a 29-a Conferinte Regionale FAO pentru Europa si Asia Centrala de la Bucuresti.

De asemenea, acesta a precizat ca ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a primit un un titlu important pentru urmatorii doi ani, fiind ales presedinte al Conferintei Regionale pentru Europa.

"Mandatul domniei sale va dura pana la urmatoarea conferinta din 2016, conferinta care va fi gazduita de Turcia. In aceasta perioada, indatoririle sale vor presupune o raportare a evenimentelor importante, care sunt de interes pentru FAO in aceasta regiune si va participa la sedintele noastre de la Roma", a spus Jose Graziano da Silva.

Romania a gazduit, pentru a doua oara de cand este membra FAO, din anul 1961, o conferinta regionala, cea de-a 29-a dedicate regiunii Europa si Asia Centrala, primul eveniment avand loc in urma cu 38 de ani in anul 1976.

Temele centrale ale conferintei s-au axat pe problemele risipei de alimente si ale deseurilor alimentare, dar si pe sprijinirea fermelor de familie din zona.

FAO: peste 1,3 miliarde de tone de mancare sunt risipite anual, in timp ce peste 800 de milioane de persoane se confrunta cu foametea

Potrivit datelor FAO, peste 1,3 miliarde de tone de alimente sunt risipite anual in lume, ceea ce reprezinta o treime din productia de alimente la nivel mondial si costuri de 750 de miliarde de dolari, intr-o lume in care 842 de milioane de persoane se confrunta cu foametea, malnutritia si insecuritatea alimentara.

De asemenea, aceasta risipa reprezinta un prejudiciu si pentru mediu pentru ca, in fiecare an, hrana produsa fara a fi consumata inghite un volum de apa echivalent cu debitul anual al fluviului Volga din Rusia si este vinovata pentru aducerea in atmosfera a 3,3 gigatone de gaze cu efect de sera, releva datele FAO.

Romania inregistreaza in prezent o risipa de alimente de cinci milioane de tone, in timp ce in UE ajunge la gunoi, anual, o cantitate de aproximativ 90 de milioane de tone de alimente.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#director FAO Romania, #ONU Alimentatie si Agricultura Daniel Constantin , #agricultura
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Asta seamana cu Catavencu...:)))