Nicolae Dica, despre calificarea FCSB in Europa League si golul superb marcat de Morutan

Vineri, 03 August 2018, ora 10:09
4183 citiri
Nicolae Dica, despre calificarea FCSB in Europa League si golul superb marcat de Morutan
Foto: Hepta.ro

Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Nicolae Dica, a declarat dupa victoria cu 4-0 din partida cu NK Rudar Velenje, ca se bucura de calificarea in turul 3 preliminar al Europa League si considera ca in meciul urmator, unde formatia sa o va intalni pe Hajduk Split, sansele vor fi egale.

"Important este in primul rand ca am reusit sa ne calificam. Am facut o partida foarte buna cu Rudar, am marcat 4 goluri si ne-am mai creat inca 4-5 ocazii clare. De asemenea, nu am primit gol, iar asta e un lucru important. Chiar daca nu am avut un adversar foarte puternic, e foarte bine ca am reusit sa fim concentrati, sa avem o atitudine buna, mai ales ca veneam dupa o victorie cu 2-0 in tur.

Am vazut jocul celor de la Hajduk Split cu Slavia Sofia din tur... Hajduk e o echipa puternica, are o agresivitate buna in jocurile de pe teren propriu, sunt si incurajati de fani. Ei joaca un 4-3-3, au o echipa ofensiva careia ii place sa aibe posesia si au un punct forte la fazele fixe. Sansele la calificare vor fi egale, pentru ca si Hajduk e invatata cu meciurile din Europa si consider ca va fi o dubla foarte grea", a spus Dica intr-o conferinta de presa.

El a mentionat ca Florinel Coman a evoluat atacant in prima repriza cu Rudar Velenje pentru ca a dorit sa il menajeze pe Harlem Gnohere. "M-a multumit partea ofensiva, faptul ca am marcat de 4 ori, apoi ca am reusit sa avem o posesie buna... Mie imi era teama inainte de acest joc pentru ca mi s-a intamplat ca jucator sa fiu aproape de ratarea calificarii dupa un 4-2 in deplasare, insa baietii au inteles azi si au facut o partida buna. Florinel Coman a jucat varf, dar el a mai evoluat pe aceasta pozitie si in meciurile de pregatire. Am dorit sa il odihnesc pe Gnohere, asa ca am decis sa incep cu Coman atacant. El e un jucator care poate juca atat ca atacant, cat si in partea stanga", a precizat antrenorul.

Dica spera ca FCSB sa transfere cat mai repede un atacant: "E prea scurt timpul pana la meciul cu Hajduk, dar important e sa aducem un atacant. Nu stiu cat de pregatit ar fi acel jucator daca ar veni in zilele urmatoare. Dar mi-as dori foarte mult sa-l aducem".

In ceea ce il priveste pe Olimpiu Morutan, autorul unui gol in partida cu Rudar Velenje, Nicolae Dica a afirmat ca acesta trebuie sa fie modest si sa munceasca in continuare. "Morutan e un jucator tanar, de perspectiva, in care avem mare incredere. El are doar 19 ani, e foarte tanar, trebuie sa-l lasam sa munceasca in continuare, sa fie modest si sa nu ne grabim sa dam anumite sume despre el sau sa spunem ca este un jucator de exceptie. El poate sa devina un jucator de mare exceptie daca va face lucrurile pe care le-am spus", a adaugat Dica.

Echipa de fotbal FCSB a invins, joi seara, formatia slovena NK Rudar Velenje cu scorul de 4-0 (1-0), intr-o partida disputata pe Arena Nationala din Capitala, si s-a calificat in turul 3 preliminar al Europa League. In partida tur din Slovenia, FCSB se impusese cu scorul de 2-0.

Formatia condusa de Nicolae Dica va evolua in turul 3 preliminar impotriva formatiei croate Hajduk Split, la care evolueaza si fundasul roman Steliano Filip. Hajduk Split s-a calificat in turul 3 dupa 1-0 pe teren propriu si 3-2 in deplasare cu Slavia Sofia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#FCSB Rudar , #stiri FCSB