Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce sunt Africa de Sud si Africa "viitorul omenirii"

Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 12:24
6592 citiri
De ce sunt Africa de Sud si Africa "viitorul omenirii"
Foto: Nelson Mandela/Facebook

Economistul francez Thomas Piketty, autorul cunoscutului eseu "Capitalul in secolul al XXI-lea", crede ca Africa de Sud si continentul african in ansamblul sau reprezinta "viitorul omenirii", gratie tineretii si energiei din aceasta parte a lumii, transmite EFE.

"Africa de Sud si Africa sunt viitorul omenirii", a declarat sambata economistul francez la Universitatea din Johannesburg, unde a sustinut un discurs pentru Fundatia Mandela.

Cu toate ca a recunoscut ca Africa se confrunta cu provocari imense, Piketty a insistat ca exista "multe solutii" si ca tineretea si energia africanilor sunt "foarte incurajatoare". Potrivit statisticilor, peste 40% dintre africani au varste sub 15 ani.

"Nu ma aflu aici ca sa dau lectii, ci ca sa explic ce anume putem invata din experientele istorice", a spus el.

Potrivit lui Piketty, "Occidentul sufera de o amnezie istorica in ceea ce priveste responsabilitatea sa in inegalitatile prezentului". "Africa nu are nevoie de ajutor, ci de un sistem legal care sa-i oblige pe cetatenii bogati sa-si plateasca impozitele in mod corect", afirma economistul francez.

Nelson Mandela Annual Lecture 2015: 'SA, Africa are the future' #PikettyinSAhttps://www.nelsonmandela.org/news/entry/nelson-mandela-annual-lecture-2015-sa-africa-are-the-future

Posted by Nelson Mandela on Saturday, October 3, 2015

Piketty este de parere ca, pentru a pune capat inegalitatilor, Africa de Sud are nevoie de un sistem de invatamant mai performant si are nevoie de transparenta.

"Este nevoie de o mai mare transparenta pentru a sti cine si ce anume stapaneste in Africa de Sud. Transparenta genereaza incredere", spune el, avertizand ca, "daca tema inegalitatii nu este abordata, poate deveni o sursa de violente".

In opinia sa, un prim pas ar fi stabilirea unui salariu minim pe economie care sa puna capat "exploatarii extreme".

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Africa de Sud Viitorul, #Thomas Piketty viitor Africa, #Thomas Piketty fundatie Nelson Mandela , #analiza economica