Vezi statele cu cea mai buna calitate a vietii

Vineri, 27 Mai 2011, ora 09:49
3872 citiri
Vezi statele cu cea mai buna calitate a vietii
Foto: Bloombiz

Daca te gandesti sa emigrezi, nu cauta tarile cu cel mai mare PIB. Factori precum situatia de pe piata muncii, modul de petrecere a timpului liber si speranta vietii sunt noii indicatori pe care ar trebui sa-i iei un calcul.

In functie de acestia, OECD (Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare) a realizat topul statelor cu cea mai buna calitate a vietii.

Noul Index calculat de OECD, "Indexul unei vieti mai bune", vine sa completeze indicatorii traditionali, cum ar fi Produsul Intern Brut (PIB), care nu definesc si aspecte din viata oamenilor, cum ar fi nivelul educational.

Conform Business Insider, acest index tine cont de statistici referitoare la procentul de persoane care voteaza, dand note mai mari statelor care au un sistem de votare obligatoriu. Statisticile legate de locuinte se focuseaza pe numarul de camere ce revine fiecarui locuitor, dar si pe gradul de confort al spatiilor de locuit.

Dar trebuie sa tinem cont ca gradul de calitate a vietii este subiectiv, bazat pe ceea ce este important pentru fiecare persoana in parte. Asadar, daca esti in cautarea fericirii si a traiului bun, iata care sunt destinatiile din care poti alege.

Cititi mai mult despre Vezi statele cu cea mai buna calitate a vietii pe Business24.ro.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#calitate viata, #top tari calitate viata , #analiza economica