Pretul aurului scade vertiginos

Joi, 20 Martie 2008, ora 17:05
2577 citiri
Pretul aurului scade vertiginos

Aurul s-a ieftinit semnificativ joi, intrucat investitorii si-au marcat profitul obtinut dupa scumpirea record de la inceputul saptamanii, pana la peste 1.000 dolari/uncie, dar analistii spun ca aurul este atractiv pe termen lung, comenteaza Reuters.

Aurul, pe care investitorii il considera un factor de protectie impotriva inflatiei induse de cresterea pretului petrolului, s-a scumpit la inceputul saptamanii pana la 1.030,80 dolari/uncie, nivel care marca o crestere cu 23% de la inceputul anului.

Cotatia spot a aurului a coborit insa, joi, cu 4%, pana la un minim al ultimei luni, deorece investitorii au avut nevoie de lichiditati ca sa acopere pierderi de pe alte piete.

Pretul aurului a scazut pana la 904,65 dolari/uncie, nivel ce nu mai fusese atins din 18 februarie, comparativ cu nivelul de 944,20/945,00 dolari/uncie de la inchiderea sedintei de tranzactionare de miercuri de pe piata new-yorkeza. Aurul a recuperat apoi din pierderi si a fost cotat la 921,90/922,80 dolari/uncie.

Un analist de la Standard Chartered, Dan Smith, a spus ca piata aurului va asista la o oarecare sustinere la pragul de 900 dolari/uncie, iar apoi din nou la 850 dolari/uncie, adaugand ca tranzactiile ar putea fi destul de agitate in viitorul apropiat.

"Pe termen mediu, insa, aurul va tinde sa se scumpeasca si ne asteptam ca, spre sfarsitul anului, pretul aurului sa depaseasca nivelul de 1.000 dolari/uncie", a adaugat Smith.

Dolarul s-a apreciat puternic joi, in pofida nelinistii cauzate de problemele de pe pietele de credit, deoarece investitorii si-au marcat profitul de pe piata metalelor pretioase si a altor marfuri, ca sa isi acopere expunerile pe termen scurt la moneda americana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#aur, #pret, #vanzare , #analiza pret