Ziare.com

20% dintre banci se vor retrage din Programul "Prima Casa"

Marti, 16 Iunie 2009, ora 10:57

   

20% dintre banci se vor retrage din Programul "Prima Casa"
Fiecare a cincea banca comerciala care si-a anuntat intentia de a participa la programul "Prima Casa" intentioneaza sa se retraga din cursa din cauza criteriilor legate de plafonul maximal al dobanzilor impuse de Executiv.

"Criteriile sunt destul de restrictive. Ma indoiesc ca vor fi 16 banci care se califica cerintelor programului << Prima Casa >>. Este posibil ca unele sa-si reevalueze ofertele", considera Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor, citat de Business Standard.

De aceeasi parere etse si Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, care sustine ca banca pe care o conduce se incadreaza la lei, dar nu si la euro. "La creditele ipotecare acordate in lei, DAE avansata de CEC Bank este de 12%, si aici ne calificam. La creditele in euro, DAE inscrisa in oferta este de 9,40%, iar aici s-ar putea sa nu fim competitivi", a precizat acesta.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care Guvernul vrea ca rata dobanzii la creditele ipotecare derulate prin acest program sa fie EURIBOR la trei luni plus o marja maxima de profit de 4% pe an, la euro, respectiv ROBOR plus maximum 2,5% la lei.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Cele douazeci de banci banci care si-au anuntat intentia sa participe la program trebuie sa vina cu ofertele concrete in cel mult o saptamana.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2067 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Poate ca au dreptate

Nu poti sa lucrezi cu lucruri impuse.Numai conditiile actuale cerere si oferta,pot influenta dobinda.Ce facem daca actualul Guvern nu mai este reaales...se vor mentine aceasi conditii.Ca de fapt inprumutul se face pe 30 ani,care este jumatate de viata de om...
Hai o zi buna..fara datorii

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor