Bancile au prabusit dobanzile la depozite

Miercuri, 19 August 2009, ora 07:37
3233 citiri
Bancile au prabusit dobanzile la depozite

Dobanzile la depozite au scazut, in aceasta luna, cu 5% fata de luna martie, astfel ca la 10.000 de lei economisiti, castigul deponentului scade cu 500 de lei.

De exemplu, Banca Transilvania oferea, la jumatatea lunii martie, o dobanda de 7,25% pe an, pentru depozitele la termen in euro, insa acum nu mai da decat 4,25% pe an, informeaza Cotidianul.

Cu alte cuvinte, la un depozit de 3.000 de euro deschis pe un an, castigul clientului scade cu aproximativ 90 de euro, de la 217 la doar putin peste 127 de euro.

Pentru lei, scaderile sunt de remarcat la toate bancile. Cu o singura exceptie promotionala, toate dobanzile la depozite sunt sub 12%, fata de 15-16% cat erau in urma cu doar cateva luni.

Si dobanzile la credit au scazut, iar fenomenul este destul de pronuntat in ultima vreme. In ultimele 45 de zile, nu mai putin de 11 institutii de credit au ales sa scada dobanzile pe care le practica la creditele imobiliare si ipotecare in lei si in euro.

Printre acestea, liderul sistemului bancar, BCR, dar si alte banci de top, cum ar fi BRD, Raiffeisen, CEC, Banca Transilvania sau Alpha Bank. Taierile de dobanda la creditele in euro variaza intre 0,4 si 1,7%.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#dobanzi scadere banci, #credite reduse banci, #dobanzi depozite , #banci faliment