Inca o OUG adoptata de Guvern - Finantele pot imprumuta bancile

Joi, 05 Iulie 2012, ora 23:02
1947 citiri
Inca o OUG adoptata de Guvern - Finantele pot imprumuta bancile

Guvernul a aprobat joi o OUG care prevede ca "fondul de garantare trebuie sa participe la capitalul institutiei de credit supusa masurii de stabilizare", iar "in situatia in care resursele fondului de garantare sunt insuficiente, acoperirea necesarului se face prin imprumuturi acordate de MFP".

"Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta pentru modificarea articolului 240 alineatul 1 din OUG 99/2006 privind institutiile de credit in contextul implementarii aranjamentului cu FMI si in contextul mentinerii unei situatii economice internationale tensionate care determina cresterea riscului la adresa stabilitatii financiare devine necesara optimizarea utilizarii resurselor Fondului", a explicat Andrei Zaharescu.

Citand din nota de fundamentare a ordonantei, purtatorul de cuvant al Guvernului a aratat ca "una dintre masurile de stabilizare ce poate fi adoptata de BNR consta in implicarea fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar in calitate de administrator delegat si, dupa caz, de actionar al institutiei de credit aflate in dificultate".

"In calitate de actionar, fondul de garantare trebuie sa participe la capitalul institutiei de credit supusa masurii de stabilizare intr-o proportie care sa-i asigure exercitarea controlului asupra respectivei institutii in conformitate cu legislatia in vigoare. In situatia in care resursele fondului de garantare sunt insuficiente acoperirea necesarului se face prin imprumuturi acordate de Ministerul Finantelor", a mai aratat Zaharescu.

Intrebat daca prin aceasta modificare statul va finanta salvarea bancilor, purtatorul de cuvant al Guvernului a raspuns ca "nu ne asteptam la niciun faliment al niciunei banci". "Este o masura de siguranta pe care Guvernul o ia. Masura este aprobata prin OUG pentru a intra mai repede in vigoare", a adaugat Zaharescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#OUG imprumut bani MFP, #bani imprumut fond garantare , #banci faliment