Tavalugul reducerilor de personal se indreapta spre banci

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 09:45
2355 citiri
Tavalugul reducerilor de personal se indreapta spre banci
Foto: Arhiva

Era inevitabil ca austeritatea, care a inceput cu reducerea de cheltuieli si personal in aparatele de stat din multe tari, sa se resimta si in sectorul bancar, atat in Europa, cat si in America, afectate de recesiune.

Reducerile de personal demarate de bancile occidentale in ultimele luni erau inevitabile, sub presiunea inaspririi reglementarilor si in contextul restrangerilor de pe piata, arata La Tribune.

Analistii publicatiei lasa de inteles ca tavalugul are tendinta sa se extinda nu numai asupra bancilor americane, ci chiar asupra celor asiatice, ale caror afaceri nu pot ramane in afara turbulentelor euroatlantice.

Concret, uriasul concern bancar american Citigroup are in program suprimarea a 9% din angajatii sai de pe continentul american, apartinand diviziilor de brokeraj si de investitii bancare.

In cazul cand programul va fi aprobat printr-o decizie definitiva, aflata in pregatire, vor fi afectate 5% din efectivele mondiale ale acestor doua divizii apartinand grupului, iar disponibilizarea va afecta 3.000 persoane.

Banca elvetiana UBS ar urma sa reduca, esalonat, aproape jumatate din personalul aflat in aceleasi doua divizii, de brokeraj si investitii bancare.

In Franta, BNP Paribas a anuntat de asemenea o reducere de 6,5% apartinand acestor sectoare, iar surse sindicale au informat presa ca Societe Generale vizeaza reducerea a 500 de persoane din efectivele sale.

Este usor de dedus ca asemenea masuri conjugate sunt rezultatul unei analize temeinice a expertilor, care nu mai conteaza nici pe efectul spectaculos al masurilor anticriza, cu care se lauda politicienii, nici pe stoparea recesiunii, promisa tot de politicieni, in apropierea unor amenintatori ani electorali.

Realitatea dura s-ar putea sa dea dreptate opiniei nu numai sugerate, dar chiar exprimate direct de cunoscutul economist Nouriel Roubini, conform careia nimeni nu detine solutia crizei si nici nu poate previziona cineva clar cand si cum se va incheia ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#banci faliment, #reduceri personal, #concedieri masa, #criza economica , #banci faliment
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Uriah Heep - Easy Livin´ !