Boc pune la cale limitele bugetului pe 2012

Joi, 18 August 2011, ora 22:00
900 citiri
Boc pune la cale limitele bugetului pe 2012

Premierul Emil Boc, ministrul Gheorghe Ialomitianu si secretarii de stat din Ministerul Finantelor Publice au discutat, joi, despre limitele de cheltuieli la ministere, prin proiectul bugetului de stat pe anul 2012.

Acestia au analizat, in cadrul intalnirii ce s-a intins pe durata a doua ore, si principalele obiective ale politicii fiscal bugetare.

"Unii ministri au solicitat cresterea limitelor de cheltuieli, dar aceasta majorare nu este posibila pentru ca se iese din cadrul strategiei fiscal-bugetare. Guvernul poate accepta o crestere de pana la 10% a bugetului unui minister, dar numai in cazuri exceptionale.

In cazul celor zece ministere care deruleaza proiecte de investitii parametrii bugetari au fost stabiliti, dar la celelalte trebuie convenita o limita a cheltuielilor", au spus sursele Mediafax.

Proiectul de buget, care ar trebui sa tina cont de situatia internationala, nu se incadreaza inca in parametrii conventi cu FMI si Comisia Europeana.

Proiectul de buget trebuie elaborat de Executiv si transmis Parlamentului, potrivit legislatiei, pana la 15 octombrie.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#Boc Ialomitianu, #cheltuieli ministere Boc , #buget