Buget 2016: Cati bani primeste gaura neagra TVR

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 16:37
2607 citiri
Buget 2016: Cati bani primeste gaura neagra TVR
Foto: Arhiva Ziare.com

Bugetul SRTv a fost aprobat, sambata, de catre Comisiile de Buget, presedintele director-general interimar sustinand ca banii nu sunt suficienti, insa nu cere majorari de fonduri pana cand nu isi respecta angajamentele de reorganizare a televiziunii publice.

Bugetul SRTv pe anul 2016 este de 135,9 milioane de lei, in scadere cu aproape 14% fata de anul in curs. "Bugetul este mai mic si sa stiti ca nu cerem nimic in plus pentru ca am zis ca ne reorganizam si cerem schimbarea legii. Mi se pare onest ca mai intai sa dovedim", a spus presedintele director-general al TVR, Irina Radu.

In cadrul dezbaterilor, parlamentarii nu au solicitat foarte multe informatii de la Irina Radu, intreband insa despre nivelul datoriilor televiziunii. "Ne platim datoriile la zi, dar dupa cum stiti banii care intra, o mare parte, se duc pentru datoriile din urma, (...) de dupa 2007 incoace", a spus presedintele director general interimar al TVR.

Buget 2016: Crestere substantiala a bugetului CNA, 43 de milioane de euro la radio

Irina Radu a explicat ca, in perioada 2008-2012, nu s-au indexat salariile, asa cum prevedea Contractul Colectiv de Munca, iar multi angajati au dat in judecata TVR si au castigat, institutia fiind acum obligata sa plateasca si acesti bani. "Stiti cum se zice: la cel sarac, nici boii nu trag", a afirmat aceasta.

Buget 2016: Agerpres primeste aproape 5 milioane de euro si face zeci de angajari

Pe de alta parte, deputatul PSD Sorin Bota a propus un amendament, care nu presupune cheltuieli suplimentare la buget, fiind vorba doar despre transferuri intre capitole. A fost sustinut si de directorul general interimar al TVR, cat si de Ministerul de Finante.

Astfel, suma de trei milioane de lei va fi luata de la capitolul privind plata pentru inchirerea statiilor si circuitelor datorata agentilor economici din sistemul comunicatiilor, fiind redistribuita catre filiala TVR Chisinau (1 milion de lei) si catre achizitionarea de echipamente specifice (2 milioane de lei).

Bugetul TVR a fost adoptat in unanimitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#buget TVR 2016 , #buget