Bugetul pentru 2014 a fost aprobat. Ponta: Din pacate, din cauza unui om, o sa ne mai vedem (Video)

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 14:17
4814 citiri
Bugetul pentru 2014 a fost aprobat. Ponta: Din pacate, din cauza unui om, o sa ne mai vedem (Video)
Foto: Realitatea TV

Proiectul Legii bugetului de stat a fost aprobat miercuri de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului cu 346 de voturi "pentru" si 47 de voturi "impotriva".

PDL a votat impotriva proiectului, relateaza Digi 24. De asemenea, proiectul Legii bugetul asigurarilor sociale a fost aprobat cu 347 de voturi.

"Cred ca in acest moment Parlamentul Romaniei isi indeplineste obligatiile pe care si le-a asumat. A fost aprobat mai rapid pentru ca este un buget care nu mai prevede taieri. Lucrurile pe care le-ati votat se vor rasfrange si vor fi aplicate tuturor pensionarilor, agricultorilor, profesorilor, inclusiv celor care au votat cu PDL sau care nu au votat deloc", a afirmat premierul Victor Ponta in fata Parlamentului.

Bugetul, in Parlament: Vot la foc continuu si replici acide - Obiectii? Nu sunt, aprobat!

Premierul Victor Ponta le-a multumit parlamentarilor si le-a urat Sarbatori fericite, insa a precizat ca, cel mai probabil, se vor mai vedea o data pentru ca Traian Basescu va retrimite proiectul la Parlament.

"Exista un om in Romania care e mai 'separat' fata de ceilalti 20 de milioane. Are dreptul de a opri promulgarea bugetului", a explicat Ponta.

Potrivit premierului, pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie daca Basescu va promulga Legea asigurarilor sociale, iar apoi presedintele va putea "sa-si faca ambitia sa retrimita bugetul", pentru a nu fi criticat de Elena Udrea "ca e prea slab".

Basescu: Sunt bani de pensii si salarii chiar daca bugetul nu va fi gata

Senatorii si deputatii au adoptat marti, cu putin timp inainte de miezul noptii, dupa noua ore de dezbateri, toate articolele si anexele proiectului de buget pe 2014.

Presedintele Traian Basescu a cerut ca acciza suplimentara la carburanti anuntata de Guvern sa fie eliminata, specificand ca, in caz contrar, va respinge proiectul bugetului.

Bugetul, pe masa alesilor: Ponta a omis sa enumere si taxele noi

Conform proiectului, bugetul de stat se stabileste la venituri in suma de 100.932,3 milioane de lei, iar la cheltuieli in suma de 119.254,6 de lei, cu un deficit de 18.322,3 milioane de lei.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#buget 2014 votat, #Ponta buget 2014, #majorare pensii buget 2014, #Basescu Ponta buget 2014 , #buget