Bugetul UE: Vor ajunge liderii europeni la o concluzie in aceasta saptamana?

Marti, 05 Februarie 2013, ora 08:33
1767 citiri
Bugetul UE: Vor ajunge liderii europeni la o concluzie in aceasta saptamana?

Sansele de a semna o intelegere in privinta bugetului european in timpul reuniunii care va avea loc joi si vineri la Bruxelles sunt slabe, avand in vedere scandalul politic si financiar din Spania, alegerile din Italia si punctele de vedere foarte diferite ale liderilor europeni.

"Conditiile nu sunt, deocamdata, intrunite", a declarat presedintele Frantei, Francois Hollande, in timpul unei intalniri cu omologul sau italian, Mario Monti, relateaza L'Echo.

"Nu putem fi siguri ca discutiile vor avea o concluzie", a avertizat, la randul sau, cancelarul german, Angela Merkel.

Seful guvernului italian este in campanie electorala si tinde sa profite de negocieri pentru a apara interesele propriei tari, dar si pentru a afisa un concept al UE opus celui prezentat de partizanii taierilor masive a bugetului european, din cauza crizei economice. Oficialul italian a anuntat ca se va opune unui buget care nu corespunde cerintelor sale, ceea ce inseamna o lupta apriga cu germanii.

Negocierea se va face direct intre sefii de stat si de guvern, insa, din cauza unei serii de intamplari neprevazute, nu toata lumea va fi prezenta.

Premierul polonez, Donald Tusk, va trimite un reprezentant, din cauza faptului ca a fost internat cu o infectie acuta a cailor respiratorii.

Omologul sau spaniol, Mariano Rajoy, este implicat intr-un scandat politico-financiar si trebuie sa se apere in fata opozitiei, care ii cere demisia.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, isi va prezenta pozitia inca de miercuri, in fata Parlamentului European, in Strasbourg.

Discutiile asupra bugetului vor debuta joi dupa-amiaza, plecand de la ultima propunere a presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy: 973 de miliarde de euro pentru intreaga perioada, respectiv 1,01 la suta din produsul intern brut european, reprezentand o reducere de 77,4 miliarde de euro fata de propunerea Comisiei Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#buget european 2014 2020, #summit european buget , #buget