Cea mai mare rectificare bugetara negativa la Primaria Capitalei - fara cati bani ramane Oprescu

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 14:41
1841 citiri
Cea mai mare rectificare bugetara negativa la Primaria Capitalei - fara cati bani ramane Oprescu

Bugetul Primariei Capitalei urmeaza sa piarda 648 milioane de lei, potrivit proiectului de rectificare aflat, miercuri, pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Situatia este cauzata de faptul ca nu au fost realizate veniturile estimate la inceputul anului.

Mai mult, cele 648 milioane de lei inseamna 14% din bugetul general al Municipiului Bucuresti si reprezinta un record.

"Astazi suntem obligati ca, la sfarsitul anului 2013, sa taiem nu mai putin de 648 milioane lei, adica peste 147 miliarde de euro (de fapt, sunt 145,6 - n. red.), din cauza politicii dezastruoase de umflare a veniturilor, care-i permitea primarului general sa faca la inceputul anului cheltuielile care-l interesau, pentru ca apoi, in decembrie, constatand ca nu s-au realizat veniturile, sa oblige Consiliul General la o rectificare bugetara in minus", a declarat Mircea Raicu, consilier PDL, citat de Ziarul Financiar.

El sustine ca rectificarile reprezinta de fapt taieri de la buget, investitiile si serviciile publice fiind zonele care vor fi afectate cel mai mult.

In fiecare an, CGMB a estimat venituri mult mai mari decat cele reale.

Bugetul general al municipiului a fost votat in primavara pentru 4,49 miliarde de lei la venituri si 4,52 miliarde de lei la cheltuieli. Bugetul local de venituri si cheltuieli a fost votat in suma de 3,7 miliarde de lei.

"Din cauza subfinantarii, a falimentului RATB, autobuzele circula in sezonul rece fara sa fie dotate cu cauciucuri de iarna", a sustinut ieri Raicu, precizand ca regia de transport public inchide anul cu datorii de peste 67 milioane de lei.

De asemenea, regia de termoficare RADET va inchide anul 2013 cu datorii care au depasit 550 milioane de euro.

Mircea Raicu a precizat ca rectificarile negative vor fi facute din bugetele institutiilor de cultura, ale institutiilor de asistenta sociala, ale spitalelor bucurestene si, "cel mai grav exemplu, de la administratia cainilor fara stapan, unde bugetul este diminuat cu peste 50 la suta, respectiv peste 9,5 milioane de lei".

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#rectificare bugetara Primaria Bucuresti, #rectificare bugetara Oprescu, #buget Bucuresti Oprescu, #buget Primarie Bucuresti , #buget
Comentarii