Cheltuieli bugetare record in Japonia, in 2011

Duminica, 26 Decembrie 2010, ora 08:46
1423 citiri
Cheltuieli bugetare record in Japonia, in 2011
Foto: Daylife

Premierul japonez, Naoto Kan, a aprobat cel mai inalt nivel de cheltuieli bugetare din istoria tarii, pentru anul viitor, de 92,4 de trilioane de yeni, adica 1,1 trilioane de dolari.

Proiectul de buget pentru 2011 trebuie sa fie aprobat de Parlament inainte de 31 martie, cheltuielile record fiind menite a stimula cresterea economica, relateaza BBC News.

Pe de alta parte, Japonia are una din cele mai mari rate de datorii, raportata la produsul intern brut, in urma mai multor ani de deflatie, supraapreciere a yenului, cererii interne slabe si scaderii increderii in randul consumatorilor.

Potrivit proiectului, costurile legate de datorii si asigurarile sociale reprezinta aproximativ 55 la suta din buget.

Ajutoarele pentru autoritatile locale reprezinta 18,2 la suta din buget, iar restul se imparte la Aparare, diverse proiecte de lucrari publice, educatie si tehnologie.

Partidul Democrat, aflat la putere, a promis ca mentina imprumuturile noi in limita a 44,3 trilioane de yeni in 2011, similar nivelului din acest an.

Pana in martie 2012, datoria publica a Japoniei va ajunge la aproximativ 184 la suta din produsul intern brut al tarii, potrivit estimarilor, acesta fiind cel mai ridicat nivel dintre toate tarile dezvoltate.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#buget Japonia 2011, #cheltuieli bugetare record Japonia , #buget