Citu: Trebuie sa ne imprumutam inca 1,1 miliarde de lei, dupa ce PSD a alocat mai multi bani baronilor

Miercuri, 08 August 2018, ora 12:19
2959 citiri
Citu: Trebuie sa ne imprumutam inca 1,1 miliarde de lei, dupa ce PSD a alocat mai multi bani baronilor
Foto: Arhiva Facebook/ Florin Citu

Senatorul PNL Forin Citu arata ca, in urma rectificarii bugetare, cresc cheltuielile cu 7,3 miliarde de lei, iar Romania ar mai trebui sa imprumute 1,1 miliarde de lei, pentru ca "cei mai multi bani s-au dus la baronii PSD".

"Dragnea si Valcov arata ca sunt hoti si mincinosi. Nu sunt bani la buget, iar executia bugetara este un dezastru. S-au incasat mai putin cu 5 miliarde lei fata de cat era estimat la inceputul anului.

Cu toate acestea, presiunea de la baronii locali (dar si cei externi:) ) ai PSD este mare pe Dragnea si Valcov. Pentru a-i satisface au facut aceasta rectificare care da cei mai multi bani pentru "proictele" baronilor PSD.

In acelasi timp, desi nu exista bani, Dragnea si Valcov pluseaza si cresc si cheltuielile de personal in sectorul public. Finantare pentru angajarea in sistemul bugetar a rudelor, amantelor si "obligatiilor"", a scris, miercuri, Citu pe Facebook.

Rectificarea bugetara garanteaza taxe mai mari in viitor

Liberalul mai sustine ca Romania va trebui sa se imprumute 1,1 miliarde de lei, iar taxele vor fi mai mari pe viitor.

"Astfel, Dragnea si Valcov cresc cheltuielile bugetului cu 7,3 miliarde (bani pentru baroni locali) si deficitul bugetar cu 1,1 miliarde lei fata de legea bugetului aprobata in decembrie 2017.

Ca sa inteleaga toata lumea, prin aceasta rectificare Romania trebuie sa se mai imprumute 1,1 miliarde lei fata de inceputul anului, in conditiile in care dobanzile la unele scadente s-au dublat, iar la altele s-au triplat (deficitul bugetar creste de la 26,9 miliarde lei la 29 miliarde lei).

Rectificarea bugetara garanteaza taxe mai mari in viitor. Este clar pentru oricine ca nu poti sa spui ca rectificarea bugetara este pozitiva cand impactul asupra deficitului este cresterea acestuia", a completat Citu.

Acesta adauga ca, din cauza deficitului mare, cresc dobanzile si preturile, iar "PSD doreste destabilizarea economiei".

"Mai mult, deficitul mare este responsabil pentru cresterea preturilor, a dobanzilor, supraimpozitarea contractelor part-time, supraaciza, impozitul pe cifra de afaceri, CAS pentru contractele din chirii etc. Si, totusi, Dragnea si Valcov nu se opresc.

Vor sa loveasca in si mai multe familii din Romania crescand deficitul bugetar ca dupa aceea sa creasca si mai mult preturile, dobanzile si bineinteles taxele. (...)

In acelasi timp este clar pentru toata lumea ca PSD doreste destabilizarea economiei. Trebuie sa mai aflam cu cat au platit (si cum) partenerii externi (Rusia, Turcia, Ungaria) ai lui Dragnea pentru acest lucru", conchide senatorul PNL.

Bugetelor locale le-a fost alocat un total de 1.125,9 milioane de lei prin defalcari de venituri din taxa pe valoare adaugata (TVA) pentru finantarea cheltuielilor autoritatilor administratiei publice locale, arata un document privind rectificarea bugetara publicat de Ministerul Finantelor.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#rectificare bguetara Florjn Citu , #buget