Consiliul Fiscal: Rectificarea bugetara nu e transparenta

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 20:01
915 citiri
Consiliul Fiscal: Rectificarea bugetara nu e transparenta
Foto: ArhivaFoto.ro

Consiliul Fiscal, organismul guvernamental care trebuie sa consilieze autoritatile in vederea asigurarii unui buget sanatos, atrage atentia ca rectificarea bugetara care urmeaza sa aiba loc nu este trasparenta, fiind un teren propice alocarilor discretionare.

Membrii Consiliului au cerut, totodata, publicarea periodica a destinatiilor pentru care este distribuit Fondul de rezerva bugetara, informeaza Money.ro.

Astfel, Consiliul precizeaza ca guvernul face in continuare schimbari majore ale unor categorii de cheltuieli (Fondul de rezerva bugetara, Alte transferuri) care nu sunt insotite de explicatii detaliate, desi i-a recomandat inca din august fundamentarea detaliata a revizuirii veniturilor si cheltuielilor bugetare.

Proiectul de rectificare a bugetului prevede majorarea substantiala a Fondului de rezerva bugetara, suma urmand sa fie destinata si platii arieratelor bugetare. Totusi, suma avuta in vedere nu este precizata clar si nici motivul pentru care sumele respective nu au fost alocate direct ordonatorilor de credite la nivelul carora se inregistreaza plati restante si care au responsabilitatea platii acestora.

"Ar fi binevenita stabilirea de criterii clare pe baza carora va fi repartizat acest fond in vederea evitarii alocarilor discretionare, precum si publicarea periodica a soldului Fondului de rezerva bugetara si a destinatiilor pentru care este distribuit", se arata intr-un comunicat al Consiliului Fiscal.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Consiliul Fiscal rectificare bugetara, #Consiliul Fiscal plata arierate, #rectificare bugetara transparenta , #buget