Ziare.com

Germania aproba bugetul de austeritate (Video)

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 20:42

   

Germania aproba bugetul de austeritate (Video)
Germania a adoptat bugetul pe 2011, care prevede reducerea cheltuielilor, in ciuda protestelor care sustin ca acestea ocolesc bogatii si vizeaza saracii.

Camera inferioara a Parlamentului Germaniei a adoptat, vineri, bugetul pe anul 2011. Germania planuieste sa cheltuiasca in 2011 aproximativ 305,8 de miliarde de euro, cu patru procente mai putin decat in 2010, potrivit PressTV.

Aproximativ 2.000 de persoane adunate in centrul Berlinului au protestat fata de masurile de austeritate sub sloganul "Opriti ajutoarele financiare". Partidele de Opozitie au numit aceste ajutoare ca fiind "dezechilibrate" si "nejuste". Potrivit planului, somerii nu vor mai primi bani pentru fondul de pensii, caldura, sau ajutoare pentru copii, fapt care va afecta mamele singure.

Presedintele partidului de stanga, Gregor Gysl, a spus pentru Press TV: "Dam miliarde de euro unor banci particulare si in acelasi timp fortam pe cei cu ajutoare sociale sa plateasca pentru ele. Este strigator la cer si de neconceput."

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

Ministrul Finantelor german, Wolfgang Schaeuble, a spus Parlamentului: "Am gasit o strategie de iesire si vom continua sa mergem pe acest drum. Datele din piata muncii arata ca aceasta politica serveste bine natiunea si va asigura bunastarea sociala."

Pentru prima data in Germania, bugetul pe 2011 trebuie sa fie in concordanta cu politica de reducere a datoriilor, fortand guvernul sa taie nivelul imprumuturilor cu 10 miliarde de euro anual. Guvernul planuieste sa stabileasca plafonul imprumuturilor la 48,4 miliarde de euro, de la estimarea precedenta de 80 de miliarde de euro. Totusi, acest plafon este cel mai mare, comparativ cu anul 1996.

Parlamentarii au mai criticat-o pe Angela Merkel pentru ca nu a propus suficiente reduceri, dupa ce veniturile au crescut cu 17 miliarde de euro. Economia Germaniei se estimeaza ca a crescut cu 3,4 procente in acest an, iar somajul a scazut la sub 3 milioane de persoane, pentru prima data in ultimii 18 ani.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1032 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor