Guvernul a adoptat bugetul pe 2017

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 21:54
5373 citiri
Guvernul a adoptat bugetul pe 2017
Foto: captura video Digi 24

Bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale pentru anul 2017 au fost adoptate de Guvern, in sedinta de marti seara.

Anuntul a fost facut de ministrul Finantelor, Viorel Stefan, in cadrul unei conferinte de presa de la Palatul Victoria.

Ministrul a prezentat, dupa sedinta care a durat aproximativ doua ore, masurile si alocarile prevazute in bugetul pe 2017.

Tot marti, Bugetul pe 2017 a primit avizul CSAT.

In timpul sedintei de Guvern au fost proteste in Piata Victoriei, fata de ordonantele pe justitie, iar apoi au venit alte mii de manifestanti, dupa ce Guvernul a modificat codurile penale si a trimis gratierea in Parlament.

In proiectul de buget se arata ca Ministerul Justitiei primeste 3,18 miliarde de lei, cu 126 de milioane decat in anul 2016, iar printre principalele obiective finantate se numara reabilitarea penitenciarelor si imbunatatirea conditiilor de detentie, program caruia i se aloca 15,3 milioane de lei.

De asemenea, va creste cu 50 la suta alocatia de hrana a detinutilor, de la 1 februarie - adica 20 de milioane de lei.

In ce priveste Ministerul Transporturilor, acesta primeste 13,76 miliarde de lei, cu 5,18 mai mult decat in anul 2016, iar printre principalele obiective finantate se numara finalizarea a 62,5 km din sectiunea de autostrada Lugoj-Deva si a 28,7 km din sectiunea de autostrada Sebes-Turda.

De asemenea, Guvernul intentioneaza sa finalizeze si centurile oraselor Targu Jiu, Targu Mures, Caracal, Brasov si sa modernizeze centura municipiului Bucuresti intre A1 si DN7. In plus, pentru finalizarea magistralei 4 de metrou din Capitala s-au alocat 325 de milioane de lei.

In ce priveste Ministerul Apararii, acesta a primit exact 2 la suta din PIB, adica 16,3 miliarde de lei, cu 5,71 mai mult decat in anul precedent. La capitolul principalelor obiective finantate este trecuta doar "finantarea programelor necesare respectarii angajamentelor strategice asumate ca membru al NATO".

In ce priveste Ministerul Sanatatii, acesta a primit 33,8 miliarde de lei, cu 3,5 mai multe decat in anul 2016, iar Ministerul Educatiei a primit peste 25 de miliarde de lei, cu 3,3 mai multe decat anul trecut.

De departe, cea mai mare suma o primeste Ministerul Muncii si Protectiei Sociale - 79,7 miliarde de lei, cu 6,36 miliarde de lei mai mult decat in 2016, principalele obiective vizand alte cresteri de pensii si salarii.

Cel mai mult a crescut bugetul Ministerului Agriculturii, cu 8 miliarde de lei, ajungand la 17,4 miliarde de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Guvern anuntat buget 2017, #proiect buget 2017, #buget anul 2017 , #buget