Guvernul a aprobat Strategia fiscal-bugetara pentru 2011-2013

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 16:31
1555 citiri
Guvernul a aprobat Strategia fiscal-bugetara pentru 2011-2013
Foto: gov.ro

Guvernul a aprobat miercuri proiectul de lege privind stabilirea unor indicatori care vor sta la baza bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale de stat pentru urmatorii doi ani.

Totodata, Executivul a adoptat Strategia fiscal - bugetara pentru 2011-2013, asa cum cere Legea responsabilitatii fiscal-bugetare, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Proiectul de lege va fi transmis la Parlament cu solicitarea de a fi dezbatut in procedura de urgenta.

"Una dintre prioritatile asumate de Guvern este absorbtia fondurilor europene. Cheltuielile pentru proiecte cu finantare din fonduri europene se ridica, pentru 2011, la 2% din PIB, aproape dublu fata de anul acesta. Aici includem cofinantari, prefinantari si cheltuieli neeligibile", a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Indicatorii macroeconomici la care se raporteaza proiectul de lege si Strategia fiscal-bugetara au fost conveniti cu finantatorii externi.

"Guvernul se angajeaza sa reduca deficitul bugetar de la 6,8% din PIB cat este in 2010, la 4,4% din PIB in 2011, la 3% in 2012 si 2,5% in 2013. Si cheltuielile cu personalul vor scadea de la peste 8% din PIB in 2010, la 7,4% din PIB in 2011", a declarat Ioana Muntean.

Purtatorul de Cuvant al Guvernului a explicat ca plafonul cheltuielilor de personal pentru 2011 se mentine la 39 de miliarde de lei, la care se adauga sumele necesare platii de catre angajator a contributiilor pentru militari, datorate fondului de pensii, potrivit proiectului legii unice a pensiilor, aflat in dezbaterea Parlamentului. "In total, este vorba despre 40,2 miliarde de lei" a precizat Ioana Muntean.

In ceea ce priveste plafonul nominal al cheltuielilor totale pentru 2011 la bugetul general consolidat, acesta este de 192,3 miliarde de lei, a mai adaugat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Strategia fiscal-bugetara reprezinta documentul de politica publica ce stabileste obiectivele si prioritatile in domeniul fiscal-bugetar, tintele veniturilor si cheltuielilor bugetului general consolidat si ale bugetelor componente ale bugetului general consolidat, precum si evolutia soldului bugetului general consolidat pe o perioada de trei ani.

Cadrul de cheltuieli pe termen mediu va fi parte componenta a Strategiei fiscal-bugetare pentru 2011-2013, alaturi de cadrul macroeconomic care sta la baza politicii fiscal-bugetare, cadrul fiscal-bugetar cu prognozele bugetare si politica fiscal-bugetara si declaratia de raspundere.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#guvern strategie fiscal bugetara, #guvern indicatori buget, #buget stat 2011 2013, #buget asigurari sociale 2011 , #buget