Investitiile in infrastructura, cea mai eficienta masura din programele de guvernare - Sondaj

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 07:58
1702 citiri
Investitiile in infrastructura, cea mai eficienta masura din programele de guvernare - Sondaj

Investitiile in infrastructura reprezinta cea mai eficienta masura propusa in programele de guvernare ale ARD si USL, conform unui sondaj Ziare.com.

Cele doua formatiuni politice au promis ca se vor axa pe terminarea autostrazilor si a unor drumuri judetene.

USL isi propune sa finalizeze, in doar 4 ani, 4 tronsoane de autostrada si doua canale pe Dunare, pe langa alte proiecte.

In schimb, ARD mizeaza pe lucrarile deja incepute in mandatul 2009-2012, pe care spera sa le termine pana in 2016.

Astfel, aceste promisiuni au convins 24,52% dintre participantii la sondajul realizat de Ziare.com, desfasurat in perioada 13-19 noiembrie, pe un esantion de 5.881 de cititori.

Care ar fi cea mai eficienta masura propusa in programele de guvernare? - Sondaj Ziare.com

Pe locul al doilea, la o distanta de aproximativ 5 procente, se afla propunerea ARD de scadere a cotei unice la 12%, de la 16%, care a fost votata de 19,81% dintre respondenti.

De altfel, 15,25% dintre cititorii Ziare.com considera ca investitiile in agricultura ar trebui sa fie prioritare, in timp ce 9,01% militeaza pentru propunerea USL de impozitare progresiva, pragurile fiind 16%, 12% si 8%, in functie de castiguri.

Reducerea TVA pana la 19%, propusa de USL, a fost votata de 7,77% dintre participantii la sondaj, in timp ce 6,29% dintre ei au optat pentru cresterea salariul minim la 1.200 lei in 2016, o promisiune facuta tot de USL.

Cei mai dezamagiti de programele de guvernare reprezinta 5,95% dintre cei care si-au exprimat votul. Ei considera ca nicio masura nu este eficienta.

In schimb, reducerea CAS cu 5%, propusa de ambele partide, au fost aleasa de 4,88% dintre respondenti.

Cresterea salariului minim pana la 1.000 lei in 2015, propusa de ARD, a reprezentat optiunea pentru 3,71% dintre participantii la sondaj, iar pe ultimul loc s-a clasat continuarea privatizarilor, inclusa in ambele programe de guvernare, cu doar 2,81% din voturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#investitii agricultura programe guvernare, #masuri programe guvernare, #programe guvernare ARD USL , #buget