Ziare.com

Legea salarizarii: Guvernul va creste doar salariile tinerilor cu venituri mici

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 11:07

   

Legea salarizarii: Guvernul va creste doar salariile tinerilor cu venituri mici
Doar tinerii cu venituri mici vor beneficia de cresteri salariale prin aplicarea Legii salarizarii unitare, se precizeaza in Programul de convergenta 2014-2017 transmis de Guvern catre Comisia Europeana.

De asemenea, in documentul citat, in contextul prezentarii masurilor menite sa stimuleze consumul, se precizeaza ca vor fi avute in vedere si gospodariile cu venituri mici si mijlocii.

"In privinta consumului, masurile preconizate cu efecte semnificative asupra veniturilor disponibile sunt: cresterea salariului minim, care va continua in 2015 si 2016, astfel incat in 2016 sa ajunga la 1200 lei, continuarea indexarii pensiilor in raport cu inflatia si evolutia reala a castigurilor salariale, acordarea venitului minim de insertie, aplicarea Legii salarizarii unitare in sensul majorarii salariilor categoriilor de salariati tineri cu venituri mai mici, precum si alte masuri pentru gospodariile cu venituri mici si mijlocii", se mentioneaza in Programul de convergenta.

Romanii au cel mai mic salariu minim din Uniunea Europeana

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

Legea-cadru a salarizarii unitare a personalului platit din fonduri publice a fost aprobata in 2010.

Prin acest act normativ s-a stabilit ca raportul intre salariul minim si cel mai mare salariu din sistemul bugetar sa fie de 1 la 15, ceea ce inseamna ca salariile pentru unele categorii de bugetari urmau sa creasca, si a limitat numarul claselor de salarizare la 110.

Totodata, sporurile, compensatiile, primele si indemnizatiile au fost plafonate astfel incat salariul de baza sa constituie partea majoritara a castigului.

Pana in prezent insa, din lipsa fondurilor, salariile bugetarilor au fost mentinute la nivelul anterior intrarii in vigoare a Legii-cadru.

In Programul de convergenta, Guvernul precizeaza ca rata somajului ar urma sa scada de la 7,3% la 6,7% in 2017, in timp ce tendinta de reducere a inflatiei va continua.

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2230 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor