Mazare: Guvernul va lua 10 la suta din bugetele locale (Video)

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 20:22
911 citiri
Mazare: Guvernul va lua 10 la suta din bugetele locale (Video)
Foto: Antena 3

Guvernul pregateste o noua Ordonanta de Urgenta prin care va lua de la bugetele locale 10 la suta din venituri, potrivit primarului municipiului Constanta, Radu Mazare.

"Pana acum, in toata Romania, de ani de zile, cota care revine fiecarui oras din impozitul pe venitul global era de 47%. Acum va fi de redusa la 35%. Va fi o scadere a veniturilor noastre si se vor duce la bugetul de stat, unde se fac praf", a declarat Mazare, miercuri seara, la Antena 3.

Astfel, in Constanta, va exista o "gaura" la bugetul local de 460 de miliarde de lei. "Este aproximativ echivalentul sumei cu care noi asiguram subventia la gigacalorie din partea bugetului local", a explicat Mazare.

Potrivit spuselor sale, Guvernul va "fura", in acest mod, 10 la suta din bugetul fiecarui oras, municipalitate, comuna sau sat.

Primarul Constantei a adaugat ca aceasta Ordonanta de Urgenta va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2011. El a mai spus ca ordonanta i-a venit la Primarie pentru consultare.

"Fiecare primar va trebui sa se gandeasca de unde taie acesti 10%. Putem taia din asfaltare, de iluminare etc. Eu am un program de asfaltare de 11 milioane de euro. De unde sa-i gasesc", a spus Mazare.

De asemenea, ordonanta ii obliga pe primari sa dea afara 40 la suta din personal, in termen de o luna de la publicare (1 ianuarie 2011).

"Autoritatile vor dispune disciplinar, material si penal de nerespectarea numarului de salariati din institutie", a citat Mazare din ordonanta.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Radu Mazare buget local, #venituri buget local , #buget