Modificarile la Codul Fiscal vor fi adoptate prin ordonanta de urgenta, cel tarziu saptamana viitoare. Bugetul... undeva prin noiembrie

Luni, 30 Octombrie 2017, ora 21:08
4688 citiri
Modificarile la Codul Fiscal vor fi adoptate prin ordonanta de urgenta, cel tarziu saptamana viitoare. Bugetul... undeva prin noiembrie
Foto: Digi 24 TV

Liderii coalitiei de guvernamant Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au convocat luni seara din nou Guvernul Tudose la inca o sedinta pe tema bugetului pe 2018.

Concluziile au fost anuntate de Dragnea si Tariceanu. Nici Tudose si nici vreun alt ministru nu a venit in fata jurnalistilor care ii asteptau sa iasa de la Vila Lac 1, unde a avut loc intalnirea.

Cei doi lideri au insistat ca situatia e roz, deficitul sub 3% atat in 2017, cat si in 2018, rectificarea bugetara va fi pozitiva si saptamana viitoare, cel tarziu, Guvernul va adopta prin ordonanta de urgenta modificarile la Codul Fiscal, care vor face mai usoara viata tuturor romanilor.

In schimb, desi tot ei stabilisera ca termenul la care bugetul pe 2018 sa ajunga in Parlament sa fie sfarsitul lunii octombrie, Dragnea a anuntat ca isi asuma ca va intarzia.

"Am discutat deja de saptamana trecuta si le-am spus ca ne asumam noi daca este o mica intarziere a depunerii bugetului in Parlament, dar e important ca toate masurile de care am vorbit sa fie adoptate. Eu cred ca in cursul lunii noiembrie va fi depus la Parlament, la sfarsitul lunii noiembrie sau in primele zile ale lui decembrie sa fie adoptat. Depindem si de avizul CSAT, care nu cred ca o sa intarzie", a spus Dragnea.

Iata ce are de gand sa faca Guvernul pe banii nostri - schimbari radicale pentru angajati si firme

Dragnea asteapta intelepciune de la mediul de afaceri: Sunt masuri care fac bine, nu care fac rau

Intrebat de jurnalisti daca nu se teme de efectele pe care le vor avea masurile fiscale asupra mediului de afaceri din Romania, Dragnea a spus ca nu se pune aceasta problema.

"Exista suficienta intelepciune la Guvern si exista suficienta intelepciune din partea mediului de afaceri. Se discuta de aceste lucruri de foarte mult timp, nu e vorba de un pachet care apare peste noapte. Si sunt masuri care fac bine, nu care fac rau", a sustinut liderul PSD.

Tariceanu a simtit nevoia sa intervina si a spus ca a vorbit cu reprezentanti ai mediului de afaceri care au inteles ca masurile sunt pentru a le simplifica activitatea.

"Cei din mediul de afaceri ne-au spus ca au inteles foarte bine. Split TVA nu defavorizeaza mediul de afaceri, ci elimina evaziunea fiscala. Masurile pe care noi le-am adoptat au fost apreciate. Am eliminat nu mai putin de 102 taxe si impozite si s-au simplificat procedurile", a spus Tariceanu.

Intrebat de jurnalisti cum le raspunde celor care au avertizat zilele acestea ca, de exemplu, impunerea impozitului de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele care ruleaza sub 1 milion de euro va avea efecte devastatoare, Tariceanu a sustinut ca doar evazionistii vor avea de suferit.

"E tot pentru simplificarea modului in care lucreaza mediul de afaceri. Daca veti spune ca ii afecteaza pe cei care fac evaziune, va dau dreptate", a sustinut fostul premier.

Tariceanu: Avem nevoie de bani! Nu vor exista concedieri!

Dragnea a anuntat ca Legea parteneriatului public privat va fi adoptata prin ordonanta de urgenta cel tarziu saptamana viitoare.

"Decizia a fost ca acest proiect sa fie adoptat prin OUG. E necesar si si asa s-a lungit de foarte multe ori. Saptamana asta ori urmatoarea va fi adoptat", a spus liderul PSD.

Partenerul sau de la ALDE a admis ca s-a discutat despre stragerea curelei in ce priveste cheltuielile statului, insa a certat presa care a sugerat ca ar urma sa fie facute concedieri la stat.

"Am vazut diverse titluri la cateva televiziuni. Am discutat de necesitatea plafonarii cheltuielilor statului, dar nu vor exista concedieri. Am vazut titluri de acest gen care mi se par niste enormitati, niste bazaconii. Avem nevoie de bani si avem nevoie de bani si pentru investitii", a spus Tariceanu.

Realitatea vs. lumea lui Dragnea

Cat despre liderul PSD, acesta are un talent deosebit de a prezenta niste promisiuni incalcate drept lucruri bune pentru toti romanii.

Intrebat ce poate spune despre faptul ca a promis in programul de guvernare ca va scadea contributiile la 35%, Dragnea a spus ca exact asa s-a si intamplat.

Pus insa in fata realitatii ca 35% vor fi cele din sarcina angajatilor, la care se adauga insa taxa platita de angajatori de 2,25%, Dragnea a dat vina pe Comisia Europeana.

Iata ce a spus insa Comisia Europeana despre aceasta taxa: Doar daca statul nu are bani

"Exista o conditionalitate de la Comisia Europeana ca aceste contributii sa existe", a spus Dragnea, adaugand ca, pentru simplificarea birocratica, le-a unit intr-una singura pe care a numit-o contributie asiguratoare de munca si acum angajatorul face un singur ordin de plata.

Intrebat si de impozitul zero pentru cei cu venituri sub 2.000 de lei, promis de asemenea in programul de guvernare, Dragnea a recunoscut din nou ca nu va exista in 2018, dar a sustinut ca prin alte masuri aproape ca se va ajunge la asa ceva.

"Efectul va fi aproape acelasi, ca vor veni deduceri in functie de nivelul de salarizare, venituri, numarul de copii", a spus liderul PSD.

Cand jurnalistii au vrut sa afle si cum vor face fata sistemele informatice in momentul in care vor fi schimbate 5 milioane de contracte de munca, Dragnea a pasat problema spre "membrii Guvernului pe care ii va desemna primul ministru" sa dea detalii.

Tariceanu a tinut si el sa intervina. "Din punct de vedere tehnic, nu e complicatia pe care o anticipati", a spus seful ALDE, fara a explica pe ce se bazeaza cand sustine asta.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#modificari Cod Fiscal, #Dragnea masuri fiscale , #buget
Comentarii