O noua zi de aprobare de bugete in comisii - amendamentele, ignorate

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 22:23
1560 citiri
O noua zi de aprobare de bugete in comisii - amendamentele, ignorate
Foto: Arhiva

Parlamentarii au discutat si aprobat miercuri, in cadrul comisiilor reunite de specialitate, bugetele mai multor ministere, printre care al Culturii, Educatiei si Justitiei.

Comisiile reunite de buget-finante au aprobat miercuri bugetul Ministerului Culturii pe anul 2012, in forma Guvernului si fara amendamente.

Secretar de stat din Ministerul Culturii, Vasile Timis, a declarat, in cadrul dezbaterilor, ca sume importante din buget vor fi folosite, in continuare, pentru Programul national de restaurare a monumentelor istorice, caruia i se aloca 55.000 de lei. "Avem in vedere o lista cu 329 de obiective in curs de restaurare, totodata vom sustine programul de amenajare muzeistica si punerea in valoare a spatiului muzeal", a mai aratat Timis.

Bugetul alocat Culturii este de 713 milioane de lei.

Tot miercuri, comisiile de buget-finante ale Parlamentului au aprobat, la finalul sedintei, bugetele unor agentii si institutii statului, fara amendamente admise.

Astfel, bugetele pentru anul viitor ale ANSVSA, ICR, Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, Oficiului National de Prevenire si Combaterea Spalarii Banilor, ORNISS, CNCD, AGERPRES, SRTV, CSM, AEP, CES, SRR, Consilului National de Solutionare a Contestatiilor, AVAS si Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal au fost adoptate de comisiile de buget-finante ale Parlamentului.

Bugetul Ministerului Educatiei a fost aprobat si el, cu 24 de voturi "pentru" si 13 "impotriva".

Bugetul a fost adoptat cu patru amendamente, dintre care unul prevede platirea unei datorii a Ministerului Educatiei catre UNESCO, din 2006, in valoare de 30.000 de euro.

Bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pe anul fiscal 2012 este de 19,9 miliarde de lei.

Acest buget este format din 4,36 miliarde de lei de la bugetul de stat, din care 3,81 de miliarde in bugetul Ministerului Educatiei, iar restul la ministere de linie care au atributii in domeniul educatiei. Alte 12,031 de miliarde de lei sunt in bugetele autoritatilor locale, 3 miliarde de lei sunt din venituri proprii, iar 420 de milioane de lei sunt venituri proprii ale institutiilor subventionate.

Cu 24 de voturi "pentru", 12 "impotriva" si 2 abtineri a fost adoptat si bugetul pe 2012 al Ministerului Agriculturii.

Potrivit proiectului de buget pe 2012, bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este de 14,9 miliarde de lei, adica 2,54% din PIB.

Parlamentarii au dat vot pozitiv si pentru bugetul Ministerului Afacerilor Externe pe anul 2012, fara amendamente.

Suma alocata MAE prin bugetul de stat este de 646 milioane de lei, cu circa 20% mai mare decat in 2011. In acest sens, Anton Niculescu, secretar de stat in minister, a declarat in cadrul dezbaterilor ca marirea bugetului pe 2012 in comparatie cu cel de anul trecut s-a facut in principal pentru derularea unor proiecte europene.

Bugetul Ministerului Justitiei a fost trecut si el fara amendamente. Bugetul pentru anul viitor este cu circa 0,12% mai mare decat cel din 2011.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, miercuri, ca bugetul alocat justitiei pentru anul viitoar acopera doar 9-10 luni de zile, precizand ca se vor face rectificari bugetare pozitive pentru a acoperi toate cheltuielile pentru 2012.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#buget 2012 Parlament, #buget aprobat ministerul Justitiei , #buget
Comentarii