Peste 1.000 de primarii, ajutate cu bani de Guvern - care sunt cei mai norocosi edili?

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 07:08
2038 citiri
Peste 1.000 de primarii, ajutate cu bani de Guvern - care sunt cei mai norocosi edili?

Peste 1.000 de primarii sunt ajutate cu bani de la Guvern pentru plata datoriilor si finantarea unor cheltuieli curente, conform unei hotarari publicate luni in Monitorul Oficial.

Guvernul a alocat comunei clujene Margau, localitatea natala a premierului Emil Boc, suma de 10.000 de lei, dintr-un total de 66,4 milioane de lei acordati de Executiv unor primarii.

Prin aceasta hotarare, cele mai mici sume acordate, cate 5.000 de lei, le primesc comune precum Roseti, unde primar este social-democratul Nicolae Rajnveanu, sau Sarulesti, unde primar este conservatorul Nicolae Ghezira, ambele din judetul Calarasi.

In privinta ajutorului primit de la Guvern prin aceasta HG, cu cei 10.000 de lei, comuna natala a premierului, Margau, care este condusa de primarul liberal Mircea Suciu, e pe penultimul loc in clasament, alaturi de alte localitati.

Cel mai substantial ajutor guvernamental prin aceasta hotarare, 1,15 milioane de lei, ajunge la municipiul Piatra-Neamt, unde primar este democrat-liberalul Gheorghe Stefan.

De asemenea, municipiul Calarasi, unde primar este Nicolae Dragu (UNPR), primeste 900.000 de lei, iar in localitatea clujeana Huedin, unde primar este democrat-liberalul Mircea Morosan, ajung 600.000 de lei.

Intre sectoarele Capitalei, cel mai substantial ajutor, 400.000 de lei, il primeste Primaria Sectorului 2, unde primar este Neculai Ontanu (UNPR).

Urmeaza Primaria Sectorului 5, condusa de social-democratul Marian Vanghelie, cu 350.000 de lei, si Primaria Sectorului 3, unde e primar democrat-liberalul Liviu Negoita, cu 300.000 de lei.

La sectorul 6, la primaria democrat-liberalului Cristian Poteras ajung 100.000 de lei. Primariile sectoarelor 1 si 4 nu primesc ajutor prin aceasta hotarare de guvern.

Hotararea a fost adoptata de Guvern in sedinta din 12 octombrie.

Purtatoarea de cuvant a Executivului, Ioana Muntean, arata atunci ca Executivul a alocat aproximativ 66,4 milioane de lei pentru o serie de primarii, in vederea platii arieratelor la furnizorii de utilitati, unele dintre autoritatile locale ajutate aflandu-se in incapacitate de plata.

"Suma va fi utilizata pentru plata unor arierate ale autoritatilor locale si cheltuieli curente si de capital. Fondurile au fost alocate de Guvern ca urmare a solicitarilor venite din partea administratiilor publice locale, care se afla in situatii dificile ca urmare a faptului ca au acumulat datorii fata de furnizorii de utilitati, iar unele dintre ele se afla in incapacitate de plata", a spus Ioana Muntean, miercurea trecuta.

Ea a subliniat ca sprijinul guvernamental nu este acordat pe criterii politice, ci in baza solicitarilor venite de la primarii.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#ajutor Guvern primarii, #bani Guvern Ontanu Pinalti , #buget