Primarul PSD al Iasiului, nemultumit de buget: Repartitia e mizerabila. Au facut gafe monumentale la Guvern

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 16:56
3446 citiri
Primarul PSD al Iasiului, nemultumit de buget: Repartitia e mizerabila. Au facut gafe monumentale la Guvern
Foto: Facebook/Mihai Chirica

Primarul PSD al Iasiului, Mihai Chirica, a declarat ca repartitia investitiilor de la bugetul de stat pentru regiunea de nord-est este una "mizerabila", precizand ca in plus Iasiul pierde si 15 milioane de euro anul viitor prin reducerea cotei impozitului pe venit la 10 la suta.

"Regiunea de nord-est primeste doar 4,48 la suta din totalul investitiilor la nivel national. Asta arata bugetul pe anul 2018. Este o repartitie mizerabila, in conditiile in care populatia regiunii este de aproape patru milioane de locuitori. Ma intreb care este contributia parlamentarilor din Moldova la acest buget? Poti sa scrii comunicate cate vrei, asta e calitatea muncii lor", a afirmat vineri Mihai Chirica, intr-o conferinta de presa, potrivit News.ro.

El a precizat ca pe langa acest lucru, Iasiul va pierde in anul 2018 aproximativ 15 milioane de euro, prin reducerea cotei impozitului pe venit de la 16 la 10 la suta.

"Sunt bani aproape furati de la noi. Aici suntem. Toate domeniile de activitate in municipiu vor suferi. S-a ajuns la fundul sacului cu bugetul de stat si s-a incercat rezolvarea problemei prin diminuarea unor surse locale.

Au facut gafe monumentale in interiorul guvernului in ceea ce priveste aducerea bugetului pe zero si completeaza cu bani de la cei care au facut ceva pentru Romania. Nu vor reusi sa multumeasca toti primarii, va ramane o masa de primari descoperita, pentru ca nu este de unde. Nu va crea solidaritate sociala intre localitati. Va aparea invidia. Este o masura subversiva de a aduce primarii la guvern ca sa ceara bani", a mai spus edilul Iasiului, Mihai Chirica.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Mihai Chirica primar Iasi investitii buget, #primar PSD Iasi buget 2018 , #buget